Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Porzeczki "Fermiere"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 878221" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis, podobnie jak na inne &quot;dobrutki&quot;, zaczerpnęłam z Burdy - Agencja Muza. No i oczywiście ten deser też musi być z twarożkiem. Chociaż trzeba przyznać, że bardzo lubię twarożek, w deserach także. Podaję proporcje dla 4 osób. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p>50 dkg czerwonych porzeczek</p><p>1 łyżka cukru</p><p>2 łyżki miodu (ja miałam tylko gryczany, ale jasny, np lipowy lub wielokwiatowy byłby lepszy)</p><p>25 dkg twarożku śmietankowego</p><p>1/2 filiżanki mleka</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>1 torebka cukru waniliowego</p><p></p><p>Porzeczki myjemy, obieramy z szypułek, wsypujemy do miski i mieszamy z cukrem. Przykrywamy i wstawiamy na 1/2 godziny do lodówki. Miód ubijamy mikserem z twarożkiem, mlekiem, cynamonem i cukrem waniliowym. W 4 wysokich kieliszkach układamy warstwami porzeczki i krem twarożkowy. Zaczynamy i kończymy warstwą porzeczek</p><p>Podajemy natychmiast. Bardzo proste i smaczne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 878221, member: 10341"] Przepis, podobnie jak na inne "dobrutki", zaczerpnęłam z Burdy - Agencja Muza. No i oczywiście ten deser też musi być z twarożkiem. Chociaż trzeba przyznać, że bardzo lubię twarożek, w deserach także. Podaję proporcje dla 4 osób. [B]Składniki[/B] 50 dkg czerwonych porzeczek 1 łyżka cukru 2 łyżki miodu (ja miałam tylko gryczany, ale jasny, np lipowy lub wielokwiatowy byłby lepszy) 25 dkg twarożku śmietankowego 1/2 filiżanki mleka 1 łyżeczka cynamonu 1 torebka cukru waniliowego Porzeczki myjemy, obieramy z szypułek, wsypujemy do miski i mieszamy z cukrem. Przykrywamy i wstawiamy na 1/2 godziny do lodówki. Miód ubijamy mikserem z twarożkiem, mlekiem, cynamonem i cukrem waniliowym. W 4 wysokich kieliszkach układamy warstwami porzeczki i krem twarożkowy. Zaczynamy i kończymy warstwą porzeczek Podajemy natychmiast. Bardzo proste i smaczne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Porzeczki "Fermiere"
Top
Bottom