Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Potrawka warzywna z tymiankiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1577603" data-attributes="member: 10341"><p>Nadeszła nareszcie pora na jedzenie większej ilości świeżych warzyw.Żeby urozmaicić sobie menu, sięgnęłam do moich licznych kucharskich zbiorów. Ostatnio nieodmiennie pociąga mnie &quot;Pani domu&quot;, która proponuje aż 3200 potraw w jednym numerze. Dzisiaj będziemy jeść warzywa. Nie jest to danie samodzielne (chyba, że ktoś się uprze), tylko towarzyszące do dania głównego. Bierzemy więc:</p><p></p><p> - czerwoną i zieloną paprykę</p><p> - 3 marchewki</p><p> - por</p><p> - 2 cebule</p><p> - cukinię</p><p> - sól, pieprz</p><p> - 2 ząbki czosnku</p><p> - łyżeczkę tymianku</p><p> - łyżkę oliwy</p><p></p><p>Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na dość duże kawałki. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy. Wlewamy 2 łyżki wody i dusimy jeszcze minutę. Paprykę, por (ja biorę tylko białą część),marchewkę i cukinię oczyszczajmy, opłukujemy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do cebuli i doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz tymiankiem. Dusimy na średnim ogniu około 15 minut. Podajemy z mięsem i ryżem. Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1577603, member: 10341"] Nadeszła nareszcie pora na jedzenie większej ilości świeżych warzyw.Żeby urozmaicić sobie menu, sięgnęłam do moich licznych kucharskich zbiorów. Ostatnio nieodmiennie pociąga mnie "Pani domu", która proponuje aż 3200 potraw w jednym numerze. Dzisiaj będziemy jeść warzywa. Nie jest to danie samodzielne (chyba, że ktoś się uprze), tylko towarzyszące do dania głównego. Bierzemy więc: - czerwoną i zieloną paprykę - 3 marchewki - por - 2 cebule - cukinię - sól, pieprz - 2 ząbki czosnku - łyżeczkę tymianku - łyżkę oliwy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na dość duże kawałki. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy. Wlewamy 2 łyżki wody i dusimy jeszcze minutę. Paprykę, por (ja biorę tylko białą część),marchewkę i cukinię oczyszczajmy, opłukujemy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do cebuli i doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz tymiankiem. Dusimy na średnim ogniu około 15 minut. Podajemy z mięsem i ryżem. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Potrawka warzywna z tymiankiem
Bottom