Potrawka z indyka z Ajvarem
1 ugotowane skrzydło z indyka, lub kawałek ugotowanej piersi
2 cebule
1 łyżka Ajvaru (pasta paprykowo- pomidorowa do dostania w dużych sklepach)
mleko
sól, pieprz, vegeta
sposób przygotowania
Cebule pokroić w grubą kostkę udusić do miękkości. Mięso obrać ze skór i kości. Pokroić na kawałki, dodać do cebuli, podsmażyć, dodać ajvar, podlać mlekiem, tyle, aby utworzył się w miarę gesty sos, doprawić. Podawać ze świeżą bagietką.
Jeżeli nie mamy mięsa z indyka można użyć z kurczaka, ale uważać aby mięso się za bardzo nie rozwaliło.
1 ugotowane skrzydło z indyka, lub kawałek ugotowanej piersi
2 cebule
1 łyżka Ajvaru (pasta paprykowo- pomidorowa do dostania w dużych sklepach)
mleko
sól, pieprz, vegeta
sposób przygotowania
Cebule pokroić w grubą kostkę udusić do miękkości. Mięso obrać ze skór i kości. Pokroić na kawałki, dodać do cebuli, podsmażyć, dodać ajvar, podlać mlekiem, tyle, aby utworzył się w miarę gesty sos, doprawić. Podawać ze świeżą bagietką.
Jeżeli nie mamy mięsa z indyka można użyć z kurczaka, ale uważać aby mięso się za bardzo nie rozwaliło.