- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
2 piersi kurze
wino białe (ew. koniak itp) - 1 kieliszek
Śmietana (np. 18 do zup i sosów)
Musztarda gruboziarnista
sol
pieprz
oliwa (ew. olej - co kto lubi)
Piersi kurze pokroic w kostke, wrzucic na rozgrzana oliwę, obsamzyc. Podlać winem, pozwolić aby odparowało. Zalac śmietaną, dodać musztardę. Doprawić. Dusić.
Podawac z ryżem
Smacznego
M.
PS. musztardy musi być sporo (ale potem uwaga z solą, bo musztarda
sama w sobie jest słona ). Na porcję dla 3 - 4 osob zużywam 2 śmietany.
Gdyby całość za bardzo zgestniala, można podlać bulionem .
wino białe (ew. koniak itp) - 1 kieliszek
Śmietana (np. 18 do zup i sosów)
Musztarda gruboziarnista
sol
pieprz
oliwa (ew. olej - co kto lubi)
Piersi kurze pokroic w kostke, wrzucic na rozgrzana oliwę, obsamzyc. Podlać winem, pozwolić aby odparowało. Zalac śmietaną, dodać musztardę. Doprawić. Dusić.
Podawac z ryżem
Smacznego
M.
PS. musztardy musi być sporo (ale potem uwaga z solą, bo musztarda
sama w sobie jest słona ). Na porcję dla 3 - 4 osob zużywam 2 śmietany.
Gdyby całość za bardzo zgestniala, można podlać bulionem .