Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Potrójnie czekoladowy chlebek bananowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1639813" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Potrójnie czekoladowy chlebek bananowy</strong></p><p></p><p>Źródło:</p><p><a href="https://livforcake.com/triple-chocolate-banana-bread/" target="_blank">https://livforcake.com/triple-chocolate-banana-bread/</a></p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>1 szklanka rozgniecionych dojrzałych bananów (2 – 3 sztuki, zależnie od wielkości; ja dałam trzy małe)</p><p>3/4 szklanki oleju</p><p>3/4 szklanki jasnobrązowego cukru trzcinowego</p><p>1 jajko L (dałam dodatkowo jedno żółtko, bo masa wydała mi się zbyt zwięzła)</p><p>1 łyżka kawy rozpuszczalnej (opcjonalnie, dla aromatu)</p><p>1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukru waniliowego</p><p>1 szklanka mąki (u mnie orkiszowa)</p><p>1/2 szklanki kakao</p><p>1 łyżeczka sody</p><p>1/4 łyżeczki soli</p><p>opcjonalnie 1 szklanka groszków czekoladowych (dałam ok. 1/2 szklanki)</p><p>opcjonalnie polewa czekoladowa</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Do rozgniecionych widelcem bananów dodałam najpierw pozostałe mokre składniki i kawę, potem suche, wymieszałam szpatułką, przełożyłam do średniej wielkości keksówki (bo lubię niewysokie ciasta). Piekłam 35 minut w 170 stopniach (z termoobiegiem). Po przestudzeniu oblałam polewą czekoladową.</p><p>Ciasto wyszło bardzo smaczne, nie za słodkie, wilgotne i aromatyczne. Polecam wielbicielom czekoladowych smaków, bo pyszne i robi się go migiem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]97544[/ATTACH] [ATTACH=full]97545[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1639813, member: 1024"] [B]Potrójnie czekoladowy chlebek bananowy[/B] Źródło: [URL]https://livforcake.com/triple-chocolate-banana-bread/[/URL] [B]Składniki:[/B] 1 szklanka rozgniecionych dojrzałych bananów (2 – 3 sztuki, zależnie od wielkości; ja dałam trzy małe) 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki jasnobrązowego cukru trzcinowego 1 jajko L (dałam dodatkowo jedno żółtko, bo masa wydała mi się zbyt zwięzła) 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (opcjonalnie, dla aromatu) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukru waniliowego 1 szklanka mąki (u mnie orkiszowa) 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka sody 1/4 łyżeczki soli opcjonalnie 1 szklanka groszków czekoladowych (dałam ok. 1/2 szklanki) opcjonalnie polewa czekoladowa [B]Wykonanie:[/B] Do rozgniecionych widelcem bananów dodałam najpierw pozostałe mokre składniki i kawę, potem suche, wymieszałam szpatułką, przełożyłam do średniej wielkości keksówki (bo lubię niewysokie ciasta). Piekłam 35 minut w 170 stopniach (z termoobiegiem). Po przestudzeniu oblałam polewą czekoladową. Ciasto wyszło bardzo smaczne, nie za słodkie, wilgotne i aromatyczne. Polecam wielbicielom czekoladowych smaków, bo pyszne i robi się go migiem. [ATTACH type="full" alt="czekoladowe_ciasto_bananowe.jpg"]97544[/ATTACH] [ATTACH type="full" alt="bananowe_ciasto_czekoladowe1.jpg"]97545[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Potrójnie czekoladowy chlebek bananowy
Top
Bottom