Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Potthucke
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1344083" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Potthucke</strong></span></p><p></p><p>Kuchnia niemiecka a dokładniej to z Westfalli a jeszcze dokładniej to z Sauerlandu.</p><p></p><p>[ATTACH=full]77007[/ATTACH]</p><p></p><p>800 g ziemniaków surowych</p><p>400 g ziemniaków gotowanych</p><p>4 jajka</p><p>125 ml śmietany</p><p>125 ml creme fraiche</p><p>100 g boczku wędzonego</p><p>1 łyżeczka soli i pieprzu</p><p>odrobina gałki muszkatołowej</p><p>posiekana pietruszka</p><p></p><p>1.400 g ziemniaków ugotować, przecisnąć przez praskę i ochłodzić. 800 g ziemniaków zetrzeć na tarce o dużych oczkach.</p><p>2.Boczek pokroić w kosteczkę i bardzo delikatnie podsmażyć ( tak by nie puścił tłuszczu). Ochłodzić.</p><p>3.Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę i wlać do posmarowanej obficie masłem foremki.</p><p>[ATTACH=full]77008[/ATTACH]</p><p>4.Piec w temp 200 stopni przez godzinę.</p><p>5.Ochłodzić i pokroić w plastry. </p><p>[ATTACH=full]77009[/ATTACH]</p><p>6.Dla lepszego efektu plastry można z obydwu stron podsmażyć na maśle.</p><p></p><p>Ps. Bardzo często niemieckie gospodynie pottucka zapiekają z kiełbaskami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1344083, member: 140"] [SIZE=14][B]Potthucke[/B][/SIZE] Kuchnia niemiecka a dokładniej to z Westfalli a jeszcze dokładniej to z Sauerlandu. [ATTACH=full]77007[/ATTACH] 800 g ziemniaków surowych 400 g ziemniaków gotowanych 4 jajka 125 ml śmietany 125 ml creme fraiche 100 g boczku wędzonego 1 łyżeczka soli i pieprzu odrobina gałki muszkatołowej posiekana pietruszka 1.400 g ziemniaków ugotować, przecisnąć przez praskę i ochłodzić. 800 g ziemniaków zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2.Boczek pokroić w kosteczkę i bardzo delikatnie podsmażyć ( tak by nie puścił tłuszczu). Ochłodzić. 3.Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę i wlać do posmarowanej obficie masłem foremki. [ATTACH=full]77008[/ATTACH] 4.Piec w temp 200 stopni przez godzinę. 5.Ochłodzić i pokroić w plastry. [ATTACH=full]77009[/ATTACH] 6.Dla lepszego efektu plastry można z obydwu stron podsmażyć na maśle. Ps. Bardzo często niemieckie gospodynie pottucka zapiekają z kiełbaskami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Potthucke
Top
Bottom