Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Powidła z suszonych śliwek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 1711095" data-attributes="member: 956"><p>Wobec braku w domu powideł śliwkowych zrobiłam ze śliwek suszonych.</p><p></p><p>[ATTACH]106017[/ATTACH]</p><p></p><p><em>Tak robiłam:</em></p><p>500 g suszonych śliwek</p><p>8 sztuk suszonych moreli</p><p>2 sztuki kandyzowanych skórek pomarańczowych</p><p>1 mała laska cynamonu</p><p>sok z 1/3 cytryny</p><p></p><p>Śliwki i morele pokroiłam na ćwiartki, skórki na drobne kawałki. Zalałam niewielką ilością wody (tylko do lekkiego przykrycia owoców). Gotowałam na niewielkim ogniu mieszając co jakiś czas. Pod koniec gotowania dodałam trochę soku z cytryny. Po rozgotowaniu, wyjęłam cynamon i chwilę zmiksowałam żyrafą.</p><p></p><p>Uwaga: ważne jest, żeby śliwki były mięsiste, nie twarde.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 1711095, member: 956"] Wobec braku w domu powideł śliwkowych zrobiłam ze śliwek suszonych. [ATTACH]106017[/ATTACH] [I]Tak robiłam:[/I] 500 g suszonych śliwek 8 sztuk suszonych moreli 2 sztuki kandyzowanych skórek pomarańczowych 1 mała laska cynamonu sok z 1/3 cytryny Śliwki i morele pokroiłam na ćwiartki, skórki na drobne kawałki. Zalałam niewielką ilością wody (tylko do lekkiego przykrycia owoców). Gotowałam na niewielkim ogniu mieszając co jakiś czas. Pod koniec gotowania dodałam trochę soku z cytryny. Po rozgotowaniu, wyjęłam cynamon i chwilę zmiksowałam żyrafą. Uwaga: ważne jest, żeby śliwki były mięsiste, nie twarde. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Powidła z suszonych śliwek
Top
Bottom