Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Prazone*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylcia" data-source="post: 19110" data-attributes="member: 149"><p>Przepis ten dostalam od tesciowej mojej siostry,proporcje dobralam sama,bo dostalam raczej sposob wykonania bez podanej ilosci skladnikow,podobno jest to slaska potrawa:</p><p>5 ziemniakow sredniej wielkosci</p><p>1/4 glowki kapusty wloskiej</p><p>2 srednie cebule</p><p>30dkg dobrze uwedzonej kielbasy</p><p>papryka slodka,sol i pieprz</p><p>Ziemniaki obrac ze skorki i pokroic na plastry.Cebule pokroic w kostke,kielbase rowniez.Podsmazyc na oleju kielbase,dodac cebule i smazyc do momentu,az cebula sie zezloci.</p><p>Dno garnka polac olejem,wylozyc na to warstwe kapusty poszarpanej palcami,na to ziemniaki i cebule z kielbasa,posypac to wszystko sola,pieprzem i papryka.Ukladac w takiej kolejnosci,az skladniki sie wyczerpia,ostatnia,gorna warstwa to kapusta.Podlac to wszystko ok. pol szklanki wody i dusic na malym ogniu pod przykryciem ok 2 godzin.</p><p>Najlepiej smakuje z kubkiem zimnej maslanki....az mi slinka cieknie...Smacznego!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylcia, post: 19110, member: 149"] Przepis ten dostalam od tesciowej mojej siostry,proporcje dobralam sama,bo dostalam raczej sposob wykonania bez podanej ilosci skladnikow,podobno jest to slaska potrawa: 5 ziemniakow sredniej wielkosci 1/4 glowki kapusty wloskiej 2 srednie cebule 30dkg dobrze uwedzonej kielbasy papryka slodka,sol i pieprz Ziemniaki obrac ze skorki i pokroic na plastry.Cebule pokroic w kostke,kielbase rowniez.Podsmazyc na oleju kielbase,dodac cebule i smazyc do momentu,az cebula sie zezloci. Dno garnka polac olejem,wylozyc na to warstwe kapusty poszarpanej palcami,na to ziemniaki i cebule z kielbasa,posypac to wszystko sola,pieprzem i papryka.Ukladac w takiej kolejnosci,az skladniki sie wyczerpia,ostatnia,gorna warstwa to kapusta.Podlac to wszystko ok. pol szklanki wody i dusic na malym ogniu pod przykryciem ok 2 godzin. Najlepiej smakuje z kubkiem zimnej maslanki....az mi slinka cieknie...Smacznego!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Prazone*
Top
Bottom