Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pręga wołowa z puree ziemniaczano - marchwiowym.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1512437" data-attributes="member: 52944"><p>Składniki:</p><p></p><p>1/2 kg pręgi wołowej</p><p> 2 ząbki czosnku</p><p> 4 ziemniaki</p><p> 1 marchew</p><p> 1/3 szklanki mleka 3,5%</p><p> 1 łyżka masła</p><p> sól do smaku</p><p> pieprz do smaku</p><p> 1 cebula</p><p> 1 pęczek włoszczyzny</p><p></p><p>Umyte i oczyszczone z błonek mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy.</p><p> Dodajemy obraną - obmytą włoszczyznę, zrumienioną cebulę i czosnek. </p><p> Całość doprawiamy listkiem laurowym, pieprzem i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy sól.</p><p> Marchewkę i ziemniaki obieramy, kroimy na grube plasterki, gotujemy w osolonej wodzie.</p><p> Gdy ziemniaki z marchewka będą miękkie, odlewamy wodę, ubijamy na gładka masę z dodatkiem masła i ciepłego mleka.</p><p> Ugotowaną naszą wołową pręgę, kroimy w plastry i układamy na półmisku z puree ziemniaczano - marchwiowym.</p><p> Do tego dania dołożyłem gotowaną marchew z mięsa i łyżkę chrzanu.</p><p> Smacznego...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1512437, member: 52944"] Składniki: 1/2 kg pręgi wołowej 2 ząbki czosnku 4 ziemniaki 1 marchew 1/3 szklanki mleka 3,5% 1 łyżka masła sól do smaku pieprz do smaku 1 cebula 1 pęczek włoszczyzny Umyte i oczyszczone z błonek mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy. Dodajemy obraną - obmytą włoszczyznę, zrumienioną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy listkiem laurowym, pieprzem i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy sól. Marchewkę i ziemniaki obieramy, kroimy na grube plasterki, gotujemy w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki z marchewka będą miękkie, odlewamy wodę, ubijamy na gładka masę z dodatkiem masła i ciepłego mleka. Ugotowaną naszą wołową pręgę, kroimy w plastry i układamy na półmisku z puree ziemniaczano - marchwiowym. Do tego dania dołożyłem gotowaną marchew z mięsa i łyżkę chrzanu. Smacznego... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pręga wołowa z puree ziemniaczano - marchwiowym.
Top
Bottom