Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
prosty jasny chleb na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1521674" data-attributes="member: 1142"><p>Na slaba make i slabe ciasto chlebowe jest rada. W trakcie wyrastania glownego wystraczy rozciagnac i zlozyc je dwukrotnie tzn na przyklad co 50 minut. Poza tym dobrze przeprowadzone pierwsze wyrastanie ciasta daje nie tylko oczekiwany przyrost chleba w piecu (zamiast na boki rosnie w gore) ale takze doskonaly smak. Temperatura pieca, kamienia, blachy jest rownie wazna. I tak jak poradzila Mirabbelka, im luzniejsze ciasto, tym smaczniejszy chleb, wiec maki nie dosypywac, a ciasto zagniatac na golym stole, tak samo jak ma to miejsce w mikserze. Powodzenia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1521674, member: 1142"] Na slaba make i slabe ciasto chlebowe jest rada. W trakcie wyrastania glownego wystraczy rozciagnac i zlozyc je dwukrotnie tzn na przyklad co 50 minut. Poza tym dobrze przeprowadzone pierwsze wyrastanie ciasta daje nie tylko oczekiwany przyrost chleba w piecu (zamiast na boki rosnie w gore) ale takze doskonaly smak. Temperatura pieca, kamienia, blachy jest rownie wazna. I tak jak poradzila Mirabbelka, im luzniejsze ciasto, tym smaczniejszy chleb, wiec maki nie dosypywac, a ciasto zagniatac na golym stole, tak samo jak ma to miejsce w mikserze. Powodzenia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
prosty jasny chleb na zakwasie
Top
Bottom