Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
prosty jasny chleb na zakwasie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 1522055" data-attributes="member: 232"><p>Pytanie rozumiem - co zyskuje chleb kiedy go wlozymy do gorącego piekarnika?</p><p></p><p> Jasny chleb z przewaga maki pszennej wkładamy zawsze do bardzo gorącego piekarnika. </p><p>Chyba tylko żytnie razowce znoszą spokojnie pieczenie w nietypowej jak dla chlebow temperaturze, czyli rozgrzewanie razem z piekarnikiem. </p><p>Zeby otrzymać dobra skórkę i w miarę regularny miąższ trzeba zacząć od wysokiej temperatury, a potem ewentualnie ja obniżać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 1522055, member: 232"] Pytanie rozumiem - co zyskuje chleb kiedy go wlozymy do gorącego piekarnika? Jasny chleb z przewaga maki pszennej wkładamy zawsze do bardzo gorącego piekarnika. Chyba tylko żytnie razowce znoszą spokojnie pieczenie w nietypowej jak dla chlebow temperaturze, czyli rozgrzewanie razem z piekarnikiem. Zeby otrzymać dobra skórkę i w miarę regularny miąższ trzeba zacząć od wysokiej temperatury, a potem ewentualnie ja obniżać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
prosty jasny chleb na zakwasie
Top
Bottom