Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty żytni chleb radzieckiego żołnierza
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nikka" data-source="post: 1079491" data-attributes="member: 3798"><p>Guciu, dziękuję Ci za link</p><p></p><p>właśnie ze względu na zdrowie i zawartość błonnika, zależy mi na chlebie jak najbardziej pełnoziarnistym, jesli będzie się źle czuła, to następnym razem upiekę z domieszką mąki pszennej - pokombinuję.. nie chcę mieć chleba codziennego pszennego z dodatkiem mąki żytniej, a ewentualnie o proporcjach odwrotnych - chleba żytniego z dodatkiem do 30% mąki pszennej</p><p></p><p>chleb - tak jak radziliście, zaraz po wyjęciu z piekarnika spryskałam z wierzchu wodą, zawinęłam z ściereczkę i włożyłam do worka foliowego - po kilku godzinach chleb całkowicie ostygł, a ściereczka była mokra, przed chwilą wyjęłam chleb, zostawiła,m do lekkiego obeschnięcia, zawinę go zaraz w nową, suchą ściereczkę, jutro będę jeść</p><p></p><p>jak pachnie! niesamowicie</p><p></p><p>jedna rzecz- piekłam 12 minut w temp 260 stopni, potem 30 minut w 200, następnie wyciągnęłam z foremki, odwróciłam do góry nogami i dopiekałam 6 minut - żeby mieć chrupiącą skórkę także z trzech stron zakrytych uprzednio przez foremkę</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nikka, post: 1079491, member: 3798"] Guciu, dziękuję Ci za link właśnie ze względu na zdrowie i zawartość błonnika, zależy mi na chlebie jak najbardziej pełnoziarnistym, jesli będzie się źle czuła, to następnym razem upiekę z domieszką mąki pszennej - pokombinuję.. nie chcę mieć chleba codziennego pszennego z dodatkiem mąki żytniej, a ewentualnie o proporcjach odwrotnych - chleba żytniego z dodatkiem do 30% mąki pszennej chleb - tak jak radziliście, zaraz po wyjęciu z piekarnika spryskałam z wierzchu wodą, zawinęłam z ściereczkę i włożyłam do worka foliowego - po kilku godzinach chleb całkowicie ostygł, a ściereczka była mokra, przed chwilą wyjęłam chleb, zostawiła,m do lekkiego obeschnięcia, zawinę go zaraz w nową, suchą ściereczkę, jutro będę jeść jak pachnie! niesamowicie jedna rzecz- piekłam 12 minut w temp 260 stopni, potem 30 minut w 200, następnie wyciągnęłam z foremki, odwróciłam do góry nogami i dopiekałam 6 minut - żeby mieć chrupiącą skórkę także z trzech stron zakrytych uprzednio przez foremkę [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty żytni chleb radzieckiego żołnierza
Top
Bottom