Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty żytni chleb radzieckiego żołnierza
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nikka" data-source="post: 1080898" data-attributes="member: 3798"><p>u mnie też rósł w misce jakieś 2 h - na kaloryferze, potem 1 godz w foremce w temp 30stopni [nastawilam piekarnik na taką temp]</p><p></p><p>właściwie to powinnam była zapytać czy ktoś wydłużał to drugie rośnięcie, aż chleb się bardziej podniesie, w ciągu godziny to on niewiele może</p><p></p><p>P.S. Dzikie drożdże były bardzo aktywne, gdyż ciasto zakwaszone produkowałam metodą trójfazową, czyli trzykrotnie karmiłam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nikka, post: 1080898, member: 3798"] u mnie też rósł w misce jakieś 2 h - na kaloryferze, potem 1 godz w foremce w temp 30stopni [nastawilam piekarnik na taką temp] właściwie to powinnam była zapytać czy ktoś wydłużał to drugie rośnięcie, aż chleb się bardziej podniesie, w ciągu godziny to on niewiele może P.S. Dzikie drożdże były bardzo aktywne, gdyż ciasto zakwaszone produkowałam metodą trójfazową, czyli trzykrotnie karmiłam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty żytni chleb radzieckiego żołnierza
Top
Bottom