Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty żytni chleb radzieckiego żołnierza
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="josel" data-source="post: 1435165" data-attributes="member: 42551"><p>Niestety robię w studenckich warunkach i jedynym nadającym się naczyniem jest naczynie żaroodporne podarowane przez Mamę. Chleb robi się na papierze do pieczenia, bo kiedy raz spróbowałem zrobić bez, to miałem na górze piękny chleb, na spodzie węgiel i chleb przyspawany do naczynia. Temperatura, rozumiem. Co do zmniejszenia ilości wody to sam nie wiem, bo już teraz wydawał się taki mączny i jałowy jak na żytni, a jestem żądny kwasku.</p><p></p><p>(Właśnie wstawiam kolejny, niestety dałem mu się zwieźć, bo choć przy łączeniu składników wydawał się suchy, to po pozostawieniu go do fermentacji znów zrobił się ciapkowaty trochę, zobaczymy co z tego będzie, w razie czego zakwasu nie wkładam do lodówki, także za 2 dni kolejna próba)</p><p></p><p>Pozdrawiam i dziękuję za szybką odpowiedź</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="josel, post: 1435165, member: 42551"] Niestety robię w studenckich warunkach i jedynym nadającym się naczyniem jest naczynie żaroodporne podarowane przez Mamę. Chleb robi się na papierze do pieczenia, bo kiedy raz spróbowałem zrobić bez, to miałem na górze piękny chleb, na spodzie węgiel i chleb przyspawany do naczynia. Temperatura, rozumiem. Co do zmniejszenia ilości wody to sam nie wiem, bo już teraz wydawał się taki mączny i jałowy jak na żytni, a jestem żądny kwasku. (Właśnie wstawiam kolejny, niestety dałem mu się zwieźć, bo choć przy łączeniu składników wydawał się suchy, to po pozostawieniu go do fermentacji znów zrobił się ciapkowaty trochę, zobaczymy co z tego będzie, w razie czego zakwasu nie wkładam do lodówki, także za 2 dni kolejna próba) Pozdrawiam i dziękuję za szybką odpowiedź [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Prosty żytni chleb radzieckiego żołnierza
Top
Bottom