Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Przebój portugalski czyli Bacalhau a Bras wersja qd
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1764067" data-attributes="member: 692"><p><strong><span style="font-size: 15px">Przebój portugalski czyli Bacalhau a Bras wersja qd</span></strong></p><p> </p><p>Składniki ( 4 porcje ):</p><p> </p><p>300g dorsza bacalhau wymoczonego i odsolonego oraz ugotowanego <em>( u mnie dorsza, miruny, morszczuka</em>) w małych kawałkach,</p><p>400g ziemniaków, obranych i pokrojonych w cienkie zapałki</p><p><em>(Tu mamy problem, bo przepis postuluje zrobienie cieniutkich jak zapałki frytek. Niestety, nasze ziemniaki nie nadają się do takich frytek, bo albo się przypalą albo rozpadną.</em></p><p><em>Więc </em> <em>u mnie pół paczki gotowych chrupek ziemniaczanych jak zapałki produkcji portugalskiej , kupiłam w owadzie, ale widziano je również w oszołomie. Dokumentacja foto z Lizbony wyraźnie wskazuje na zawartość chrupek )</em></p><p>2 cebule, drobno posiekane</p><p>6-8 jajek, rozbełtanych</p><p>1 ząbek czosnku, posiekany</p><p>2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry</p><p>kilka czarnych oliwek do dekoracji <em>( u mnie zielone</em>)</p><p>cytryna pokrojona w ósemki, sól, pieprz do smaku</p><p>oliwa</p><p>Przygotowanie:</p><p>Cebulę i czosnek podsmażamy przez kilka minut na średnim ogniu.</p><p>Dodajemy kawałki ryby i podsmażamy mieszając aż straci surowość.</p><p>Dodajemy chrupki ziemniaczane, mieszamy.</p><p>Dorzucamy jajka, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na średnim ogniu mieszając, aż jajka lekko się zetną i będą miały kremową konsystencję. Posypujemy natką pietruszki i oliwkami.</p><p></p><p> </p><p></p><p> </p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]117025[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1764067, member: 692"] [B][SIZE=4]Przebój portugalski czyli Bacalhau a Bras wersja qd[/SIZE][/B] Składniki ( 4 porcje ): 300g dorsza bacalhau wymoczonego i odsolonego oraz ugotowanego [I]( u mnie dorsza, miruny, morszczuka[/I]) w małych kawałkach, 400g ziemniaków, obranych i pokrojonych w cienkie zapałki [I](Tu mamy problem, bo przepis postuluje zrobienie cieniutkich jak zapałki frytek. Niestety, nasze ziemniaki nie nadają się do takich frytek, bo albo się przypalą albo rozpadną. Więc [/I] [I]u mnie pół paczki gotowych chrupek ziemniaczanych jak zapałki produkcji portugalskiej , kupiłam w owadzie, ale widziano je również w oszołomie. Dokumentacja foto z Lizbony wyraźnie wskazuje na zawartość chrupek )[/I] 2 cebule, drobno posiekane 6-8 jajek, rozbełtanych 1 ząbek czosnku, posiekany 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry kilka czarnych oliwek do dekoracji [I]( u mnie zielone[/I]) cytryna pokrojona w ósemki, sól, pieprz do smaku oliwa Przygotowanie: Cebulę i czosnek podsmażamy przez kilka minut na średnim ogniu. Dodajemy kawałki ryby i podsmażamy mieszając aż straci surowość. Dodajemy chrupki ziemniaczane, mieszamy. Dorzucamy jajka, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na średnim ogniu mieszając, aż jajka lekko się zetną i będą miały kremową konsystencję. Posypujemy natką pietruszki i oliwkami. [ATTACH type="full"]117025[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Przebój portugalski czyli Bacalhau a Bras wersja qd
Bottom