Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
przekaska do wina, piwa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 885260" data-attributes="member: 2354"><p>Chce podac prosty przepis na przekaske do wina/piwa. Przepis jak prosty, tak genialny, oczywiscie wg.gustu.</p><p>Skladniki</p><p>bagietka</p><p>ser plesniowy, najlepiej Gorgonzola</p><p>miod</p><p>Bagietke pokroic ukosnie na kromki m.w. 1,5 cm. Kromki ulozyc na blaszce do pieczenia (blaszki nie smarowac) i b. lekko pokropic oliwa extra virgine (tylko taka sie nadaje). Zapiec kromki w piekarniku na zloty kolor, czyli kilka minut. Natychmiast po wyjeciu z piekarnika jeszcze cieple oblozyc plastrami sera plesniowego ( wczesniej pokroic), najlepiej Gorgonzola, ktory sie lekko wtedy nadtopi. Nastepnie polac kromki b. cienko miodem &quot;migajac&quot;. Gotowe.</p><p>Przepis jest oryginalny mistrzyni kulinarnej Giada De Laurentiis, wnuczki znanego rezysera filmowego Dino De Laurentiis. Wyprobowany przeze mnie, uwazam ze znakomity.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 885260, member: 2354"] Chce podac prosty przepis na przekaske do wina/piwa. Przepis jak prosty, tak genialny, oczywiscie wg.gustu. Skladniki bagietka ser plesniowy, najlepiej Gorgonzola miod Bagietke pokroic ukosnie na kromki m.w. 1,5 cm. Kromki ulozyc na blaszce do pieczenia (blaszki nie smarowac) i b. lekko pokropic oliwa extra virgine (tylko taka sie nadaje). Zapiec kromki w piekarniku na zloty kolor, czyli kilka minut. Natychmiast po wyjeciu z piekarnika jeszcze cieple oblozyc plastrami sera plesniowego ( wczesniej pokroic), najlepiej Gorgonzola, ktory sie lekko wtedy nadtopi. Nastepnie polac kromki b. cienko miodem "migajac". Gotowe. Przepis jest oryginalny mistrzyni kulinarnej Giada De Laurentiis, wnuczki znanego rezysera filmowego Dino De Laurentiis. Wyprobowany przeze mnie, uwazam ze znakomity. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
przekaska do wina, piwa
Top
Bottom