Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Przekąska z bakłażanów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1578080" data-attributes="member: 10341"><p>Ten przepis znalazłam w B8blioteczce Poradnika Domowego. Smaki pasujące do tych, które lubię, więc postanowiłam spróbować. Potrzebowałam:</p><p> - 3 bakłażany</p><p> - oliwę do smażenia</p><p> - po pęczku p0oosiekianego koperku lub natki (ja wzięłam koperek)</p><p> - 3 -- 4 ząbki czosnku</p><p> - 4 łyżki oliwy do sosu</p><p> - 2 pomidory</p><p> - starty parmezan</p><p></p><p>Bakłażany kroimy wzdłuż w plastry i smażymy na oliwie. Można lekko przyrumien8ić, ale nie przypalić.Osączamy z tłuszczu i zabieramy się do przygotowywania sosu. Siekamy koperek lub pietruszkę, czosnek i mieszamy z oliwą. Usmażone bakłażany polewamy sosem, rozkładamy pokrojone pomidory i posypujemy parmezanem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1578080, member: 10341"] Ten przepis znalazłam w B8blioteczce Poradnika Domowego. Smaki pasujące do tych, które lubię, więc postanowiłam spróbować. Potrzebowałam: - 3 bakłażany - oliwę do smażenia - po pęczku p0oosiekianego koperku lub natki (ja wzięłam koperek) - 3 -- 4 ząbki czosnku - 4 łyżki oliwy do sosu - 2 pomidory - starty parmezan Bakłażany kroimy wzdłuż w plastry i smażymy na oliwie. Można lekko przyrumien8ić, ale nie przypalić.Osączamy z tłuszczu i zabieramy się do przygotowywania sosu. Siekamy koperek lub pietruszkę, czosnek i mieszamy z oliwą. Usmażone bakłażany polewamy sosem, rozkładamy pokrojone pomidory i posypujemy parmezanem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Przekąska z bakłażanów
Top
Bottom