Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Przekładaniec - prosty i pyszny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="natalia" data-source="post: 389121" data-attributes="member: 901"><p>[ATTACH=full]2400[/ATTACH][ATTACH=full]2399[/ATTACH]</p><p>Składniki:</p><p>1.upiec biszkopt z 4-5 jajek,przekroić na dwie części i każdą nasączyć ponczem.Poncz- 200ml wody+3 łyżki soku z cytryny+3 łyżki wódki(niekoniecznie).Poncz można dosłodzić,ale ja tego nie robię,bo ciasto jest wystarczająco słodkie.</p><p>2. puszka gotowej masy makowej</p><p>3.puszka brzoskwiń</p><p>4.galaretka smak dowolny-zrobić wg przepisu na opakowaniu</p><p>5.gotowy krem karpatkowy,waniliowy,śmietankowy (w proszku) czy jaki tam kto woli- przyrządzić wg przepisu na opakowaniu.Można też użyć własnoręcznie zrobionego kremu.</p><p>6.polewa czekoladowa</p><p></p><p>Przekładanie:</p><p>-nasączony biszkopt</p><p>-masa makowa</p><p>-plasterki brzoskwiń</p><p>-tężejąca galaretka(wstawić do lodówki by stężała całkowicie)</p><p>-krem</p><p>-nasączony biszkopt</p><p>-polewa czekoladowa</p><p></p><p>Ciacho jest okazałe,proste w wykonaniu i super smaczne.Najlepsze na drugi dzień wprost rozpływa się w ustach.Przepis mam już ładnych parę lat,nie pamiętam już skąd,ale świetnie sprawdza się na różnych uroczystościach-zawsze smakuje i robi wrażenie.Ja zawsze odkładam trochę kremu i smaruje nim wierzch górnego biszkopta i posypuję startą czekoladą zamiast polewy.Przepis na blachę 25x42cm.Polecam.</p><p>Zdjęcie wstawię jak uda mi się je zmniejszyć.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="natalia, post: 389121, member: 901"] [ATTACH=full]2400[/ATTACH][ATTACH=full]2399[/ATTACH] Składniki: 1.upiec biszkopt z 4-5 jajek,przekroić na dwie części i każdą nasączyć ponczem.Poncz- 200ml wody+3 łyżki soku z cytryny+3 łyżki wódki(niekoniecznie).Poncz można dosłodzić,ale ja tego nie robię,bo ciasto jest wystarczająco słodkie. 2. puszka gotowej masy makowej 3.puszka brzoskwiń 4.galaretka smak dowolny-zrobić wg przepisu na opakowaniu 5.gotowy krem karpatkowy,waniliowy,śmietankowy (w proszku) czy jaki tam kto woli- przyrządzić wg przepisu na opakowaniu.Można też użyć własnoręcznie zrobionego kremu. 6.polewa czekoladowa Przekładanie: -nasączony biszkopt -masa makowa -plasterki brzoskwiń -tężejąca galaretka(wstawić do lodówki by stężała całkowicie) -krem -nasączony biszkopt -polewa czekoladowa Ciacho jest okazałe,proste w wykonaniu i super smaczne.Najlepsze na drugi dzień wprost rozpływa się w ustach.Przepis mam już ładnych parę lat,nie pamiętam już skąd,ale świetnie sprawdza się na różnych uroczystościach-zawsze smakuje i robi wrażenie.Ja zawsze odkładam trochę kremu i smaruje nim wierzch górnego biszkopta i posypuję startą czekoladą zamiast polewy.Przepis na blachę 25x42cm.Polecam. Zdjęcie wstawię jak uda mi się je zmniejszyć. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Przekładaniec - prosty i pyszny
Top
Bottom