- Sty 27, 2006
- 4,371
- 1,782
- 113
Przepiorcze jajka w szpinakowych gniazdach
ciasto francuskie
9 jajek przepiorczych
300 g szpinaku (moze byc mrozony)
maslo
sol, pieprz, galka muszkatolowa
jajko do posmarowania
szpinak poddusic na masle, posolic, dodac troche troche galki muszkatolowej. Ciasto pokroic na 9 kawalkow, posmarowac jajkiem, na ciescie ulozyc wianuszek szpinakowy, do srodku wbic jajko, posolic, posypac pieprzem. Piec w 180 C okolo 15 minut.

ciasto francuskie
9 jajek przepiorczych
300 g szpinaku (moze byc mrozony)
maslo
sol, pieprz, galka muszkatolowa
jajko do posmarowania
szpinak poddusic na masle, posolic, dodac troche troche galki muszkatolowej. Ciasto pokroic na 9 kawalkow, posmarowac jajkiem, na ciescie ulozyc wianuszek szpinakowy, do srodku wbic jajko, posolic, posypac pieprzem. Piec w 180 C okolo 15 minut.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: