Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Przepis na ciasto biszkoptowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1096852" data-attributes="member: 1142"><p>Podawalam kiedys w Niebie przepis na biszkopt z ktorego korzystam...hm...od zawsze.</p><p>Polecam, moze Ci sie przyda, oto on:</p><p></p><p></p><p>Masy wystracza na blaszke 23cm, ktora najlepiej wysmarowac maslem i wylozyc papierem do pieczenia. Przygotowanie biszkoptu z 4 jaj i rownej ilosci (po 125g) drobnego cukru i zwyklej maki (przesianej) zaczynam od wbicia jaj do miski i dodania cukru. Ubijam ( na najwyzszych obrotach) az masa stanie sie puszysta i conajmniej podwoi objetosc, trwa to ok 10-15 minut. Nastepnie dodaje make i lyzka delikatnie lacze ja z masa jajeczna, tak aby skladniki sie jedynie polaczyly. Piec rozgrzewam w miedzyczasie do 180C. Ciasto wykladam do przygotowanej foremki i pieke przez 20-25 min. Mozna sprawdzic patyczkiem. Po upieczeniu, wyjmuje z pieca, zostawiam ciasto w foremce przez 5 minut. Potem, juz bez blaszki, studze ciasto na kratce.</p><p></p><p>Biszkopt mozna przygotowac dzien lub dwa wczesniej i dobrze zapakowany trzymac w lodowce.</p><p></p><p>Tak samo przygotowuje biszkopt z 3 jaj, dodajac 90g maki i tyle samo cukru.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1096852, member: 1142"] Podawalam kiedys w Niebie przepis na biszkopt z ktorego korzystam...hm...od zawsze. Polecam, moze Ci sie przyda, oto on: Masy wystracza na blaszke 23cm, ktora najlepiej wysmarowac maslem i wylozyc papierem do pieczenia. Przygotowanie biszkoptu z 4 jaj i rownej ilosci (po 125g) drobnego cukru i zwyklej maki (przesianej) zaczynam od wbicia jaj do miski i dodania cukru. Ubijam ( na najwyzszych obrotach) az masa stanie sie puszysta i conajmniej podwoi objetosc, trwa to ok 10-15 minut. Nastepnie dodaje make i lyzka delikatnie lacze ja z masa jajeczna, tak aby skladniki sie jedynie polaczyly. Piec rozgrzewam w miedzyczasie do 180C. Ciasto wykladam do przygotowanej foremki i pieke przez 20-25 min. Mozna sprawdzic patyczkiem. Po upieczeniu, wyjmuje z pieca, zostawiam ciasto w foremce przez 5 minut. Potem, juz bez blaszki, studze ciasto na kratce. Biszkopt mozna przygotowac dzien lub dwa wczesniej i dobrze zapakowany trzymac w lodowce. Tak samo przygotowuje biszkopt z 3 jaj, dodajac 90g maki i tyle samo cukru. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Przepis na ciasto biszkoptowe
Top
Bottom