Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Przepisy sylwestrowego menu*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Puchatek" data-source="post: 217287" data-attributes="member: 94"><p>1.Serowe ptysie do aperitif (40-50 sztuk) Przepis z jednej z restauracji Paryża.</p><p>sól, 10 dag masła, 20 dag mąki pszennej, 5 jajek, po 9 dag tartego parmezanu i emmentalera.</p><p></p><p>Z soli, masła i mąki zrobić zaparzane ciasto. Gdy nieco przestygnie energicznie wmieszać jajka i tarte sery. Ciastem wypłnić rękaw cukierniczy i nanosić kulki wielkości orzecha włoskiego na płaską formę wyłożoną papierem do pieczenia. Kto nie ma takiego rękawa robi to zwykłą łyżką. Nie będą takie ładne ale smakować będą równie dobrze. Piec 20 min w 200 stopniach.</p><p></p><p>2. Avocado z gruszką i orzszkami piniowymi</p><p>Proporcje dowolne.</p><p>Avocado obrać i pokroić z góry na dół w cienkie plastry. Skropić sokiem z cytryny. Połówki gruszek z kompotu pokroić tak samo. Układać na dużym płaskim talerzu naprzemiennie dookoła: plaster avocado, plaster gruszki, itd. Posypać to cienkimi płatkami parmezanu i dosłownie kilkoma kryształkami grubej soli, podprażonej z siekanymi orzechami włoskimi. Wszystko polać drobiną cienkiego strumyczka dobrej oliwki. Może być oliwa z oliwek.</p><p>Orzeszki piniowe podgrzać na patelni bez tłuszczu.Gdy tylko złapią kolor (Uwaga! trzeba pilnować jak gotującego sę mleka, bo bardzo szybko stają się czarne!!!) natychmiast zdjąć z patelni i jeszcze gorącymi posypać każdą porcję. Podawać natychmiast.</p><p></p><p>c.d.n.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Puchatek, post: 217287, member: 94"] 1.Serowe ptysie do aperitif (40-50 sztuk) Przepis z jednej z restauracji Paryża. sól, 10 dag masła, 20 dag mąki pszennej, 5 jajek, po 9 dag tartego parmezanu i emmentalera. Z soli, masła i mąki zrobić zaparzane ciasto. Gdy nieco przestygnie energicznie wmieszać jajka i tarte sery. Ciastem wypłnić rękaw cukierniczy i nanosić kulki wielkości orzecha włoskiego na płaską formę wyłożoną papierem do pieczenia. Kto nie ma takiego rękawa robi to zwykłą łyżką. Nie będą takie ładne ale smakować będą równie dobrze. Piec 20 min w 200 stopniach. 2. Avocado z gruszką i orzszkami piniowymi Proporcje dowolne. Avocado obrać i pokroić z góry na dół w cienkie plastry. Skropić sokiem z cytryny. Połówki gruszek z kompotu pokroić tak samo. Układać na dużym płaskim talerzu naprzemiennie dookoła: plaster avocado, plaster gruszki, itd. Posypać to cienkimi płatkami parmezanu i dosłownie kilkoma kryształkami grubej soli, podprażonej z siekanymi orzechami włoskimi. Wszystko polać drobiną cienkiego strumyczka dobrej oliwki. Może być oliwa z oliwek. Orzeszki piniowe podgrzać na patelni bez tłuszczu.Gdy tylko złapią kolor (Uwaga! trzeba pilnować jak gotującego sę mleka, bo bardzo szybko stają się czarne!!!) natychmiast zdjąć z patelni i jeszcze gorącymi posypać każdą porcję. Podawać natychmiast. c.d.n. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Przepisy sylwestrowego menu*
Top
Bottom