Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Przepyszna panga na surowo*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="progect" data-source="post: 711211" data-attributes="member: 760"><p>Coś wspaniałego </p><p>Kumpel przywiózł na wczorajszego grila.</p><p></p><p></p><p>1/2 kg pangi świeżej lub mrożonej, z tym, ze mrożonej pół kilo po odciśnięciu wody</p><p>1/2 szklanki soku z cytryny</p><p>3/4 szklanki soku pomarańczowego</p><p></p><p>po 1/2 strąka papryki czerwonej, żółtej, pomarańczowej i zielonej</p><p>1 spora cebula czerwona</p><p>2 małe ząbki czosnku</p><p></p><p></p><p>Wycisnąc sok z cytryny i pomarańczy, wymieszac.</p><p> Pangę pokroic na kawałki 3x3 cm, ułozyc w w miarę płaskim naczyniu i zalc sokiem. Trochę soku zostawic. Paprykę i cebulę poszatkowac w długie i cieniutkie paski, czosnek zmiażdżyc. W osobnym naczyniu wymieszac, dobrze posolic, skropic pozostałym sokiem.</p><p>Rybę i paprykę odstawic do lodówki na co najmniej 15 godzin.</p><p>Na drugi dzień odcedzic sok, połączyc razem rybę i paprykę, skropic oliwą lub olejem z pestek winogron, posolic i popieprzyc do smaku. Odstawic jeszcze na trzy godziny.</p><p>Gotowe</p><p></p><p></p><p>Żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia, wygląda to bajecznie kolorowo.</p><p>W smaku rewelacja.</p><p>Je się to z pszennym pieczywkiem, może byc bagietka świeża, mogą też byc grzanki.</p><p></p><p></p><p>Acha, kolega mówił, że próbował robic z innych ryb i panga zdecydowanie jest najlepsza.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="progect, post: 711211, member: 760"] Coś wspaniałego Kumpel przywiózł na wczorajszego grila. 1/2 kg pangi świeżej lub mrożonej, z tym, ze mrożonej pół kilo po odciśnięciu wody 1/2 szklanki soku z cytryny 3/4 szklanki soku pomarańczowego po 1/2 strąka papryki czerwonej, żółtej, pomarańczowej i zielonej 1 spora cebula czerwona 2 małe ząbki czosnku Wycisnąc sok z cytryny i pomarańczy, wymieszac. Pangę pokroic na kawałki 3x3 cm, ułozyc w w miarę płaskim naczyniu i zalc sokiem. Trochę soku zostawic. Paprykę i cebulę poszatkowac w długie i cieniutkie paski, czosnek zmiażdżyc. W osobnym naczyniu wymieszac, dobrze posolic, skropic pozostałym sokiem. Rybę i paprykę odstawic do lodówki na co najmniej 15 godzin. Na drugi dzień odcedzic sok, połączyc razem rybę i paprykę, skropic oliwą lub olejem z pestek winogron, posolic i popieprzyc do smaku. Odstawic jeszcze na trzy godziny. Gotowe Żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia, wygląda to bajecznie kolorowo. W smaku rewelacja. Je się to z pszennym pieczywkiem, może byc bagietka świeża, mogą też byc grzanki. Acha, kolega mówił, że próbował robic z innych ryb i panga zdecydowanie jest najlepsza. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Przepyszna panga na surowo*
Top
Bottom