- Lis 24, 2006
- 26
- 0
- 0
Składniki
-1 kg sera kremowego
-1i 3/4 szklanki cukru
-2 płaskie łyżki mąki ziemniaczana
-2 laski wanilii
-1/2 szklanki śmietanki kremowej
-2 duże żółtka
-10 jajek
-pół kieliszka Likieru pomarańczowego cointreau
-1/2 kostki masła roztopionego
masło utrzeć z serem, dodać 12 żółtkek,smietanę, wanilię,mąkę koniak wszystko UCIERAĆ A NIE UBIJAĆ, białka z 10 jaj ubić w całości z cukrem
1.Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Boki tortownicy obłożyć przygotowanymi mokrymi opaskami z gazety.
2. Wstawić do piekarnika na 10 minut, po czym wyjąć.
3. Piekarnik wystudzić do 160 stopni. Opaski zdjąć i jeszcze raz namoczyć w wodzie. Ponownie owinąć formę i wstawić do piekarnika na 1 godzinę.
SMACZNEGO

-1 kg sera kremowego
-1i 3/4 szklanki cukru
-2 płaskie łyżki mąki ziemniaczana
-2 laski wanilii
-1/2 szklanki śmietanki kremowej
-2 duże żółtka
-10 jajek
-pół kieliszka Likieru pomarańczowego cointreau
-1/2 kostki masła roztopionego
masło utrzeć z serem, dodać 12 żółtkek,smietanę, wanilię,mąkę koniak wszystko UCIERAĆ A NIE UBIJAĆ, białka z 10 jaj ubić w całości z cukrem
1.Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Boki tortownicy obłożyć przygotowanymi mokrymi opaskami z gazety.
2. Wstawić do piekarnika na 10 minut, po czym wyjąć.
3. Piekarnik wystudzić do 160 stopni. Opaski zdjąć i jeszcze raz namoczyć w wodzie. Ponownie owinąć formę i wstawić do piekarnika na 1 godzinę.
SMACZNEGO


Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: