- Lis 26, 2006
- 9,694
- 12
- 38
1 opakowanie sera feta (ja używałam 270 g fety)
4 pomidory małe (lub 3 duże)
oregano
pieprz zielony
oliwa z oliwek
Kroimy fetę w plastry i układamy w naczyniu wysmarowanym oliwą. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Posypać ser. Posypać zielonym pieprzem i oregano. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać 10 minut. Podawać z jasnym pieczywem cebulowym.
To jest klasyczny przepis. W zapisie jest propozycja układania pomiędzy serem i pomidorami dobrej szynki lub boczku. Ja zrobiłam to w wersji z pokrojonymi na drobno plastrami szynki. Podawałam z chlebem cebulowym, ale można podawać z innym pieczywkiem. Zdjęcie mi niestety nie wyszło, więc wstawię przy następnej okazji. W każdym razie smakowało
4 pomidory małe (lub 3 duże)
oregano
pieprz zielony
oliwa z oliwek
Kroimy fetę w plastry i układamy w naczyniu wysmarowanym oliwą. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Posypać ser. Posypać zielonym pieprzem i oregano. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać 10 minut. Podawać z jasnym pieczywem cebulowym.
To jest klasyczny przepis. W zapisie jest propozycja układania pomiędzy serem i pomidorami dobrej szynki lub boczku. Ja zrobiłam to w wersji z pokrojonymi na drobno plastrami szynki. Podawałam z chlebem cebulowym, ale można podawać z innym pieczywkiem. Zdjęcie mi niestety nie wyszło, więc wstawię przy następnej okazji. W każdym razie smakowało
