Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Przysmak z ogórków i jogurtu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1005990" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z miesięcznika Kuchnia. Proporcje obliczone są dla 2 osób. Radzę zrobić więcej, bo ja sama zjadlam prawie wszystko na jedno posiedzenie.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>pół średniej wielkości ogórka, pokrojonego w plasterki lub kostkę </p><p>sól, świeżo zmielony czarny pieprz</p><p>10 dkg greckiego jogurtu naturalnego</p><p>4 dkg rodzynek namoczonych w ciepłej wodzie i osuszonych</p><p>2,5 dkg posiekanych orzechów włoskich (wzięlam 1,5 łyżki)</p><p>2 łyżki posiekanego świeżego koperku</p><p>1 rozgnieciony ząbek czosnku</p><p></p><p>Ogórek obrałam i pokroiłam w kostkę. Póżniej wyłożyłam na durszlak, obficie posypałam solą i pozostawiłam na 30 minut, aby ociekł. Następnie przepłukałam wodą i osuszyłam potrząsając durszlakiem. Ogórki przełożyłam do miski, wlałam jogurt, dokładnie wymieszałam, dodałam pozostale skladniki, doprawiłam do smaku i to wszystko. Można podawać. Zjadłam z chrupiącą bagietką, chociaż samo smakowało też doskonale, zwłaszcza w te upały.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1005990, member: 10341"] Przepis pochodzi z miesięcznika Kuchnia. Proporcje obliczone są dla 2 osób. Radzę zrobić więcej, bo ja sama zjadlam prawie wszystko na jedno posiedzenie. [B]Składniki [/B]pół średniej wielkości ogórka, pokrojonego w plasterki lub kostkę sól, świeżo zmielony czarny pieprz 10 dkg greckiego jogurtu naturalnego 4 dkg rodzynek namoczonych w ciepłej wodzie i osuszonych 2,5 dkg posiekanych orzechów włoskich (wzięlam 1,5 łyżki) 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 1 rozgnieciony ząbek czosnku Ogórek obrałam i pokroiłam w kostkę. Póżniej wyłożyłam na durszlak, obficie posypałam solą i pozostawiłam na 30 minut, aby ociekł. Następnie przepłukałam wodą i osuszyłam potrząsając durszlakiem. Ogórki przełożyłam do miski, wlałam jogurt, dokładnie wymieszałam, dodałam pozostale skladniki, doprawiłam do smaku i to wszystko. Można podawać. Zjadłam z chrupiącą bagietką, chociaż samo smakowało też doskonale, zwłaszcza w te upały. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Przysmak z ogórków i jogurtu
Top
Bottom