Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pstrąg grillowany w ziołach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1458327" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pstąg grillowany w ziołach</strong></span></p><p> </p><p>[ATTACH=full]84731[/ATTACH] </p><p></p><p>4 pstrągi patroszone</p><p>2 cebule</p><p>2 cytryny</p><p>50 g masła</p><p>4 ząbki czosnku</p><p>wiązka koperku</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1. 2 cytryny kroimy w ósemki. Kładziemy na suchej, rozgrzanej patelni i mocno przypiekamy. Obracamy i dodajemy pokrojone w półplastry cebule. Całość doprawiamy solą, pieprzem i 2 ząbkami czosnku pokrojonymi w plasterki. Dusimy ok 2 minut i odstawiamy od ochłodzenia.</p><p>2. 2 ząbki czosnku oraz koperek drobno siekamy, mieszamy z masłem i solimy.</p><p>3. Pstrągi nacinamy w poprzek, tworząc malutkie kieszonki. Od środka faszerujemy marynatą z cytryny i cebuli. Rybę związujemy pomiędzy kieszonkami. W kieszonki wkładamy marynatę z masła i ziół.</p><p>[ATTACH=full]84732[/ATTACH]</p><p>4. Rozgrzany węgiel zgarniamy na jedną połowę. Na ruszt układamy wcześniej namoczonych kawałki drzewa.</p><p>[ATTACH=full]84733[/ATTACH]</p><p>5. Rybę grillujemy najpierw nad mocnym ogniem przez 5 - 7 minut z każdej strony, następnie przekręcamy ruszt gdzie nie mamy węgla, przykrywamy przykrywką i czekamy jakieś 10 minut.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z : <a href="http://kuchnialidla.pl/product/Aromatyczny-pstrag-pieczony-w-ziolach" target="_blank">http://kuchnialidla.pl/product/Aromatyczny...czony-w-ziolach</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1458327, member: 140"] [SIZE=14][B]Pstąg grillowany w ziołach[/B][/SIZE] [ATTACH=full]84731[/ATTACH] 4 pstrągi patroszone 2 cebule 2 cytryny 50 g masła 4 ząbki czosnku wiązka koperku sól i pieprz 1. 2 cytryny kroimy w ósemki. Kładziemy na suchej, rozgrzanej patelni i mocno przypiekamy. Obracamy i dodajemy pokrojone w półplastry cebule. Całość doprawiamy solą, pieprzem i 2 ząbkami czosnku pokrojonymi w plasterki. Dusimy ok 2 minut i odstawiamy od ochłodzenia. 2. 2 ząbki czosnku oraz koperek drobno siekamy, mieszamy z masłem i solimy. 3. Pstrągi nacinamy w poprzek, tworząc malutkie kieszonki. Od środka faszerujemy marynatą z cytryny i cebuli. Rybę związujemy pomiędzy kieszonkami. W kieszonki wkładamy marynatę z masła i ziół. [ATTACH=full]84732[/ATTACH] 4. Rozgrzany węgiel zgarniamy na jedną połowę. Na ruszt układamy wcześniej namoczonych kawałki drzewa. [ATTACH=full]84733[/ATTACH] 5. Rybę grillujemy najpierw nad mocnym ogniem przez 5 - 7 minut z każdej strony, następnie przekręcamy ruszt gdzie nie mamy węgla, przykrywamy przykrywką i czekamy jakieś 10 minut. Przepis pochodzi z : [URL="http://kuchnialidla.pl/product/Aromatyczny-pstrag-pieczony-w-ziolach"]http://kuchnialidla.pl/product/Aromatyczny...czony-w-ziolach[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pstrąg grillowany w ziołach
Top
Bottom