Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pstrąg pieczony w czerwonym winie, z pieczarkami i cebulą*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 958882" data-attributes="member: 12156"><p>[ATTACH=full]51148[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Pstrąg pieczony w czerwonym winie z pieczarkami i cebulą.</strong></p><p>2 porcje</p><p></p><p>* 2 świeże oczyszczone pstrągi (po ok. 250g każdy)</p><p>* sól i świeżo zmielony czarny pieprz</p><p>* 2 ząbki czosnku, roztarte</p><p>* 6 gałązek natki pietruszki</p><p>* 1 duża cebula, pokrojona w piórka</p><p>* 4 pieczarki, w plasterki</p><p>* 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki</p><p>* 100 ml czerwonego wytrawnego wina</p><p>* 50 ml wywaru mięsnego (np. rosołu z dnia poprzedniego)</p><p>* 2 łyżki octu balsamicznego</p><p>* 3 ćwiartki cytryny</p><p>* masło do wysmarowania formy</p><p></p><p>Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.</p><p>Ryby umyć i osuszyć. Wewnątrz i na wierzchu natrzeć solą i oprószyć pieprzem.</p><p>Do środka każdej ryby wcisnąć trochę soku z cytryny, wetrzeć roztarty czosnek i włożyć po 3 gałązki natki pietruszki.</p><p>Naczynie żaroodporne (używam pojedynczych) natrzeć masłem, ułożyć ryby. Obłożyć cebulą, pieczarkami i plasterkami czosnku. Równomiernie polać winem i wywarem.</p><p>Piec 25 minut, wyłączyć piekarnik.</p><p>Ostrożnie zlać sos na patelnię (ryby wstawić do wyłączonego piekarnika), dodać ocet balsamiczny i zredukować na dużym gazie do 1/3 objętości. Polać ryby i podawać z ćwiartkami cytryny.</p><p></p><p>[ATTACH=full]51146[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]51147[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 958882, member: 12156"] [ATTACH=full]51148[/ATTACH] [B]Pstrąg pieczony w czerwonym winie z pieczarkami i cebulą.[/B] 2 porcje * 2 świeże oczyszczone pstrągi (po ok. 250g każdy) * sól i świeżo zmielony czarny pieprz * 2 ząbki czosnku, roztarte * 6 gałązek natki pietruszki * 1 duża cebula, pokrojona w piórka * 4 pieczarki, w plasterki * 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki * 100 ml czerwonego wytrawnego wina * 50 ml wywaru mięsnego (np. rosołu z dnia poprzedniego) * 2 łyżki octu balsamicznego * 3 ćwiartki cytryny * masło do wysmarowania formy Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ryby umyć i osuszyć. Wewnątrz i na wierzchu natrzeć solą i oprószyć pieprzem. Do środka każdej ryby wcisnąć trochę soku z cytryny, wetrzeć roztarty czosnek i włożyć po 3 gałązki natki pietruszki. Naczynie żaroodporne (używam pojedynczych) natrzeć masłem, ułożyć ryby. Obłożyć cebulą, pieczarkami i plasterkami czosnku. Równomiernie polać winem i wywarem. Piec 25 minut, wyłączyć piekarnik. Ostrożnie zlać sos na patelnię (ryby wstawić do wyłączonego piekarnika), dodać ocet balsamiczny i zredukować na dużym gazie do 1/3 objętości. Polać ryby i podawać z ćwiartkami cytryny. [ATTACH=full]51146[/ATTACH] [ATTACH=full]51147[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pstrąg pieczony w czerwonym winie, z pieczarkami i cebulą*
Top
Bottom