Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pstrąg w miodowej skórce*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 77987" data-attributes="member: 298"><p><strong>PSTRĄG W MIODOWEJ SKÓRCE</strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong>2 tusze pstrąga </strong></p><p> <strong>pół kostki masła </strong></p><p> <strong>3 marchewki</strong></p><p><strong>1/4 szklanki bulionu </strong></p><p> <strong>2 łyżki soku z cytryny </strong></p><p> <strong>3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki </strong></p><p> <strong>4 łyżeczki miodu naturalnego </strong></p><p> <strong>sól </strong></p><p> <strong>pieprz czarny mielony</strong></p><p> <strong>cytryna do skropienia</strong></p><p> <strong>kilka płatków migdałów do ozdoby</strong></p><p><strong> </strong></p><p><strong><u><strong> Etapy przygotowania:</strong></u></strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong>1. Rybę umyć, oczyścić i osuszyć, naciąć skórę (tak co 1 cm z obu stron pstrąga - ale nie jest to konieczne po prostu ryba ładniej się prezentuje), delikatnie posolić i popieprzyć zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz ryby. </strong></p><p> <strong>2. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Smażymy ją na wolnym ogniu na patelni na 1/4 części masła, aż do miękkości - podlewając bulionem.</strong></p><p> <strong>3. Usmażoną marchew, posiekaną natkę pietruszki oraz sok z cytryny mieszamy, dosmakowujemy delikatnie solą, pieprzem i wkładamy do środka ryby zaszywając ją bądź spinając wykałaczkami.</strong></p><p> <strong>4. Ryby obtaczamy w mące i podsmażamy je na masełku (3/4 porcji) na patelni z obydwu stron, aż się zrumienią.</strong></p><p> <strong>5. Podsmażone ryby polewamy miodem (rozsmarowując go delikatnie na skórze ryby).</strong></p><p> <strong>6. Wkładamy je do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C.</strong></p><p> <strong>7. Układamy je na dużym talerzu, ozdabiamy migdałami i podajemy z ćwiartką cytryny do skropienia. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><u><strong> A do tego białe winko i Smacznego!</strong></u></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 77987, member: 298"] [B]PSTRĄG W MIODOWEJ SKÓRCE 2 tusze pstrąga pół kostki masła 3 marchewki 1/4 szklanki bulionu 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 4 łyżeczki miodu naturalnego sól pieprz czarny mielony cytryna do skropienia kilka płatków migdałów do ozdoby [U][b] Etapy przygotowania:[/B][/U] 1. Rybę umyć, oczyścić i osuszyć, naciąć skórę (tak co 1 cm z obu stron pstrąga - ale nie jest to konieczne po prostu ryba ładniej się prezentuje), delikatnie posolić i popieprzyć zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz ryby. 2. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Smażymy ją na wolnym ogniu na patelni na 1/4 części masła, aż do miękkości - podlewając bulionem. 3. Usmażoną marchew, posiekaną natkę pietruszki oraz sok z cytryny mieszamy, dosmakowujemy delikatnie solą, pieprzem i wkładamy do środka ryby zaszywając ją bądź spinając wykałaczkami. 4. Ryby obtaczamy w mące i podsmażamy je na masełku (3/4 porcji) na patelni z obydwu stron, aż się zrumienią. 5. Podsmażone ryby polewamy miodem (rozsmarowując go delikatnie na skórze ryby). 6. Wkładamy je do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C. 7. Układamy je na dużym talerzu, ozdabiamy migdałami i podajemy z ćwiartką cytryny do skropienia. [U][B] A do tego białe winko i Smacznego![/B][/U][/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pstrąg w miodowej skórce*
Top
Bottom