Ptysiowy tort z truskawkami

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Ptysiowy tort z truskawkami

Winterbeutel_Torte_mit_Erdbeeren_cin.jpg

1 paczka mrożonych mini ptysi (250g)
Ciasto francuskie 42 x 24
2 łyżki cukru
200 g białej czekolady
3 płaty żelatyny
3 żółtka
300 g bitej śmietany
400 g truskawek
1 łyżka posiekanych pistacji

1. Z ciasta francuskiego wykrawamy okrąg (24 cm) i pieczemy go przez 25 minut w temperaturze 190 stopni. Ciasto chłodzimy.
2. Rozpuszczamy białą czekoladę, w której maczamy mini ptysie. Ptysie układamy na rancie ciasta francuskiego.
3. Zelatynę postępujemy jak napisane na opakowaniu.
4. Zółtka ucieramy z cukrem. Mieszamy z rozpuszczoną w jednej łyżce gorącej wody żelatyną. Dodajemy ubitą śmietanę. Mieszamy i wykładamy na środek ciasta. Układamy truskawki i posypujemy do dekoracji pistacjami.
5. Pozostawiamy na jedną godzinę w lodówce.

Ps przepis pochodzi z numeru Mein Lieblingsrezept 2017.06
 

Załączniki

  • Winterbeutel_Torte_mit_Erdbeeren_cin.jpg
    Winterbeutel_Torte_mit_Erdbeeren_cin.jpg
    299.8 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy