Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ptysiowy tort z truskawkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1624317" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Ptysiowy tort z truskawkami</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96366[/ATTACH]</p><p></p><p>1 paczka mrożonych mini ptysi (250g)</p><p>Ciasto francuskie 42 x 24</p><p>2 łyżki cukru</p><p>200 g białej czekolady</p><p>3 płaty żelatyny</p><p>3 żółtka</p><p>300 g bitej śmietany</p><p>400 g truskawek</p><p>1 łyżka posiekanych pistacji</p><p></p><p>1. Z ciasta francuskiego wykrawamy okrąg (24 cm) i pieczemy go przez 25 minut w temperaturze 190 stopni. Ciasto chłodzimy.</p><p>2. Rozpuszczamy białą czekoladę, w której maczamy mini ptysie. Ptysie układamy na rancie ciasta francuskiego.</p><p>3. Zelatynę postępujemy jak napisane na opakowaniu.</p><p>4. Zółtka ucieramy z cukrem. Mieszamy z rozpuszczoną w jednej łyżce gorącej wody żelatyną. Dodajemy ubitą śmietanę. Mieszamy i wykładamy na środek ciasta. Układamy truskawki i posypujemy do dekoracji pistacjami.</p><p>5. Pozostawiamy na jedną godzinę w lodówce.</p><p></p><p>Ps przepis pochodzi z numeru Mein Lieblingsrezept 2017.06</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1624317, member: 140"] [SIZE=14][B]Ptysiowy tort z truskawkami[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96366[/ATTACH] 1 paczka mrożonych mini ptysi (250g) Ciasto francuskie 42 x 24 2 łyżki cukru 200 g białej czekolady 3 płaty żelatyny 3 żółtka 300 g bitej śmietany 400 g truskawek 1 łyżka posiekanych pistacji 1. Z ciasta francuskiego wykrawamy okrąg (24 cm) i pieczemy go przez 25 minut w temperaturze 190 stopni. Ciasto chłodzimy. 2. Rozpuszczamy białą czekoladę, w której maczamy mini ptysie. Ptysie układamy na rancie ciasta francuskiego. 3. Zelatynę postępujemy jak napisane na opakowaniu. 4. Zółtka ucieramy z cukrem. Mieszamy z rozpuszczoną w jednej łyżce gorącej wody żelatyną. Dodajemy ubitą śmietanę. Mieszamy i wykładamy na środek ciasta. Układamy truskawki i posypujemy do dekoracji pistacjami. 5. Pozostawiamy na jedną godzinę w lodówce. Ps przepis pochodzi z numeru Mein Lieblingsrezept 2017.06 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ptysiowy tort z truskawkami
Top
Bottom