Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
PUDDING KARMELOWY
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Vidarka" data-source="post: 516854" data-attributes="member: 3627"><p>---forma puddingu zalezy od foremki.---</p><p>na 6-8 porcji</p><p></p><p>szklanka cukru(moze byc mniej)na karmel</p><p></p><p>6 dl mleka tlustego</p><p>3 dl smietany kremowki-min.30%-slodka</p><p>3 lyzki cukru</p><p>1 wanilia lub lyzeczka cukru wan.</p><p>8 jajek</p><p></p><p>Wrzuc cukier(szkanka)do foremki ok.1,5 l i postaw na piecu do roztopienia i zbrazowienia.Rozprowadz rownomiernie po formie.Zagotuj w garnku mleko,smietane,cukier,c. wan.,lub przerojona wanilie.Ostudz.Ubij jajka i wlej do mleka-wymieszaj. Przecedz mase przez sitko do foremki z karmelem.Poczekaj z 10 minut az nie bedze babli.</p><p>Mozna go piec w 125*C ok.2-3 godz.albo wstawic do wiekszej formy(ja uzylam garnka)z woda i gotowac w piekarniku ok.2 godz.Po tym czasie sprawdz palcem czy wierzch jest twardawy(znaczy upieczony).Musi wystygnac w foremce co najmniej kilka godzin(cala noc)w lodowce.Zimny przewrocic na talerz-udekorowac.</p><p>Moja wersja byla gotowana-i karmel gotowy z butelki,wylany przed podaniem-a tu wersja oryginalna.</p><p></p><p>[ATTACH=full]11782[/ATTACH]</p><p></p><p>Dobry deser jak potrzebny na drugi dzien-nie ma wtedy stresu w dzien imprezy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vidarka, post: 516854, member: 3627"] ---forma puddingu zalezy od foremki.--- na 6-8 porcji szklanka cukru(moze byc mniej)na karmel 6 dl mleka tlustego 3 dl smietany kremowki-min.30%-slodka 3 lyzki cukru 1 wanilia lub lyzeczka cukru wan. 8 jajek Wrzuc cukier(szkanka)do foremki ok.1,5 l i postaw na piecu do roztopienia i zbrazowienia.Rozprowadz rownomiernie po formie.Zagotuj w garnku mleko,smietane,cukier,c. wan.,lub przerojona wanilie.Ostudz.Ubij jajka i wlej do mleka-wymieszaj. Przecedz mase przez sitko do foremki z karmelem.Poczekaj z 10 minut az nie bedze babli. Mozna go piec w 125*C ok.2-3 godz.albo wstawic do wiekszej formy(ja uzylam garnka)z woda i gotowac w piekarniku ok.2 godz.Po tym czasie sprawdz palcem czy wierzch jest twardawy(znaczy upieczony).Musi wystygnac w foremce co najmniej kilka godzin(cala noc)w lodowce.Zimny przewrocic na talerz-udekorowac. Moja wersja byla gotowana-i karmel gotowy z butelki,wylany przed podaniem-a tu wersja oryginalna. [ATTACH=full]11782[/ATTACH] Dobry deser jak potrzebny na drugi dzien-nie ma wtedy stresu w dzien imprezy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
PUDDING KARMELOWY
Top
Bottom