Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Pudding paryski sp.Lionela Poilane'a
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="melmire" data-source="post: 61056" data-attributes="member: 130"><p>300 g czerstwego bialego chleba</p><p>50 g bialych rodzynek</p><p>50 gram ciemnych rodzynek</p><p>3 jajka</p><p>350 g konfitury truskawkowej</p><p>Szczypta cynamonu</p><p>50 g cukru</p><p>30 g tartej bulki</p><p>1/2 litra mleka</p><p>100 g masla</p><p>szczypta soli</p><p></p><p>Rodzynki namoczyc w cieplej wodzie przez pol godziny.</p><p>Czerstwy chleb pozbawic skory, miazsz pokroic i zmiksowac.</p><p>Piekarnik nagrzac co 200°C</p><p>W garnuszek wlac mleko, 80 g masla i cukier, podgrzac, ale nie zagotowywac!</p><p>Kiedy mleko jest gorace, wlac je na chleb mieszajac drewniana lyzka. Pozniej po kole dodawac szczypte soli, jajka, konfiture, cynamon i odsaczone rodzynki.</p><p>Forme wysmarowac maslem, wysypac bulka tarta. Wlac pudding, piec przez godzine w 200°C</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="melmire, post: 61056, member: 130"] 300 g czerstwego bialego chleba 50 g bialych rodzynek 50 gram ciemnych rodzynek 3 jajka 350 g konfitury truskawkowej Szczypta cynamonu 50 g cukru 30 g tartej bulki 1/2 litra mleka 100 g masla szczypta soli Rodzynki namoczyc w cieplej wodzie przez pol godziny. Czerstwy chleb pozbawic skory, miazsz pokroic i zmiksowac. Piekarnik nagrzac co 200°C W garnuszek wlac mleko, 80 g masla i cukier, podgrzac, ale nie zagotowywac! Kiedy mleko jest gorace, wlac je na chleb mieszajac drewniana lyzka. Pozniej po kole dodawac szczypte soli, jajka, konfiture, cynamon i odsaczone rodzynki. Forme wysmarowac maslem, wysypac bulka tarta. Wlac pudding, piec przez godzine w 200°C [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Pudding paryski sp.Lionela Poilane'a
Top
Bottom