Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Pudding ziemniaczany z szynką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 798570" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>750 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach</p><p>200 g szynki</p><p>2 cebule</p><p>1 pęczek szczypiorku</p><p>3 jajka</p><p>125 g kaszy manny</p><p>50 g mąki ziemniaczanej</p><p>80 g miękkiego masła</p><p>sól, pieprz, papryka i gałka muszkatołowa</p><p>bułka tarta</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>1. Obrane ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa lub rozgnieść na puree. Szynkę pokroić w kostkę. Obraną cebulę posiekać, szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Wszystko włożyć do miski.</p><p>2. Dodać jajka, kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną, wiórki maślane i przyprawy. Wyrobić gładkie ciasto i doprawić do smaku.</p><p>3. Ciastem napełnić wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę. Formę zamknąć i włozyć do kąpieli wodnej i gotować 60 min. na średnim ogniu.</p><p>4. Formę opłukać zimną wodą i przełozyć pudding na talerz.</p><p> Kilka uwag:</p><p>Ziemniaki należy ugotować wcześniej.</p><p>Ciasto można również upiec - 40 minut w 180 C.</p><p>Ciasto podaje się z sosem pomidorowym i sałatką warzywną.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 798570, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 750 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach 200 g szynki 2 cebule 1 pęczek szczypiorku 3 jajka 125 g kaszy manny 50 g mąki ziemniaczanej 80 g miękkiego masła sól, pieprz, papryka i gałka muszkatołowa bułka tarta [B]Wykonanie:[/B] 1. Obrane ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa lub rozgnieść na puree. Szynkę pokroić w kostkę. Obraną cebulę posiekać, szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Wszystko włożyć do miski. 2. Dodać jajka, kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną, wiórki maślane i przyprawy. Wyrobić gładkie ciasto i doprawić do smaku. 3. Ciastem napełnić wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę. Formę zamknąć i włozyć do kąpieli wodnej i gotować 60 min. na średnim ogniu. 4. Formę opłukać zimną wodą i przełozyć pudding na talerz. Kilka uwag: Ziemniaki należy ugotować wcześniej. Ciasto można również upiec - 40 minut w 180 C. Ciasto podaje się z sosem pomidorowym i sałatką warzywną. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Pudding ziemniaczany z szynką
Top
Bottom