Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Pugliese
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 196424" data-attributes="member: 231"><p>Dziad, one sa bez zakwasu ale zawsze z jakims poolish, biga etc. No i nie sa to najszybsze, najprosztsze chleby. Kazdy z nich robi sie ze 2 dni, w tym drugiego dnia podchodzi sie do neigo sto razy. Podobnie,jelsi jestes tak jak pisalas zwolenniczka maszyny, nie ma wiekszego sensu korzytsanie z jego przepisow, bo one po prostu nie sa tak dobre, jelsi sie nie pstepuje zgodnie z jego wskazówkami i nie wyrasta czegos w zimnie, w chlodzie, w lodowce, przez noc etc.</p><p></p><p>szczerze mwoiac ja teraz jeste w 100% przekonana, ze maszyny do chleba psują chleby, idac na latwizne, nie wyciagaja pelni smaku z ziarna, chleb nie ma takich pieknych gąbkowych struktur, jak wyrastany normalnie (bo w maszynie jets tak przefermentowany, ze przy drugim wyrastaniu strasznie szybko trzeba go piec, bo inaczej jets przerosniety etc)</p><p></p><p>i wiesz z jego przepisami jest taki problem, ze korzytsnie z wersji netowych nieco zubaża przepis. jego receptury liczą wiele stron,w iele wyjasnien, nie sposob teog wsyztskiego tu przpeisac. Ale jak widac i tak wychodzi... bo Syso byla zadowolona z przepisu na San Francisco chleb, ktry jets z pierwszej ksiażki Reinharta i NA BANK Nie jets taki krótki jak w wersji cincinowej</p><p></p><p>ja jestem w wypadku chleba ekstremistka i widzę, że po prostu nie ma co upraszczac, trzeba robic jak leci (Pugliese robiłam PÓŁ DNIA!!!!) bojesli sie uprosci, efekt nei jest tak znakmity</p><p></p><p>PS na stronie Petry jest masa przepisow Reinharta i innych swietnych autorów! W tym bezzakwasowe!!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 196424, member: 231"] Dziad, one sa bez zakwasu ale zawsze z jakims poolish, biga etc. No i nie sa to najszybsze, najprosztsze chleby. Kazdy z nich robi sie ze 2 dni, w tym drugiego dnia podchodzi sie do neigo sto razy. Podobnie,jelsi jestes tak jak pisalas zwolenniczka maszyny, nie ma wiekszego sensu korzytsanie z jego przepisow, bo one po prostu nie sa tak dobre, jelsi sie nie pstepuje zgodnie z jego wskazówkami i nie wyrasta czegos w zimnie, w chlodzie, w lodowce, przez noc etc. szczerze mwoiac ja teraz jeste w 100% przekonana, ze maszyny do chleba psują chleby, idac na latwizne, nie wyciagaja pelni smaku z ziarna, chleb nie ma takich pieknych gąbkowych struktur, jak wyrastany normalnie (bo w maszynie jets tak przefermentowany, ze przy drugim wyrastaniu strasznie szybko trzeba go piec, bo inaczej jets przerosniety etc) i wiesz z jego przepisami jest taki problem, ze korzytsnie z wersji netowych nieco zubaża przepis. jego receptury liczą wiele stron,w iele wyjasnien, nie sposob teog wsyztskiego tu przpeisac. Ale jak widac i tak wychodzi... bo Syso byla zadowolona z przepisu na San Francisco chleb, ktry jets z pierwszej ksiażki Reinharta i NA BANK Nie jets taki krótki jak w wersji cincinowej ja jestem w wypadku chleba ekstremistka i widzę, że po prostu nie ma co upraszczac, trzeba robic jak leci (Pugliese robiłam PÓŁ DNIA!!!!) bojesli sie uprosci, efekt nei jest tak znakmity PS na stronie Petry jest masa przepisow Reinharta i innych swietnych autorów! W tym bezzakwasowe!!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zaczynie drożdżowym
Pugliese
Bottom