Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pulpety rybne w masali
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1602670" data-attributes="member: 1024"><p>Po przeglądzie &quot;stanów magazynowych&quot; zdecydowałam się na bukiet przypraw z kuchni tajskiej, pozostawiając dodatek cebuli, czosnku, imbiru, chili, mleka kokosowego i pomidorów. Z warzyw dodałam 2 pokrojone w słupki marchewki i garść mrożonego groszku, oraz odrębnie ugotowanego brokuła. Podałam z brązowym ryżem, surówką z czerwonej cebuli i tajską surówką z ogórka. Wyszło nieortodoksyjnie, ale pysznie - bardzo dziękuję za inspirację!! Następnym razem zrobię zgodnie z przepisem, choć liści curry na pewno nie dostanę i będę je musiała zastąpić gotową przyprawą. Bo pisząc o nasionach musztardy, masz na myśli gorczycę, czy jakąś inną roślinę?</p><p></p><p></p><p>EDIT:</p><p>Moje pulpety wyglądały <em>niewyględnie</em>, ale były bardzo smaczne:</p><p></p><p>[ATTACH=full]94268[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1602670, member: 1024"] Po przeglądzie "stanów magazynowych" zdecydowałam się na bukiet przypraw z kuchni tajskiej, pozostawiając dodatek cebuli, czosnku, imbiru, chili, mleka kokosowego i pomidorów. Z warzyw dodałam 2 pokrojone w słupki marchewki i garść mrożonego groszku, oraz odrębnie ugotowanego brokuła. Podałam z brązowym ryżem, surówką z czerwonej cebuli i tajską surówką z ogórka. Wyszło nieortodoksyjnie, ale pysznie - bardzo dziękuję za inspirację!! Następnym razem zrobię zgodnie z przepisem, choć liści curry na pewno nie dostanę i będę je musiała zastąpić gotową przyprawą. Bo pisząc o nasionach musztardy, masz na myśli gorczycę, czy jakąś inną roślinę? EDIT: Moje pulpety wyglądały [I]niewyględnie[/I], ale były bardzo smaczne: [ATTACH=full]94268[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Pulpety rybne w masali
Top
Bottom