Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pulpety w sosie chrzanowo-koperkowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 138219" data-attributes="member: 298"><p><span style="font-size: 26px"><span style='color:green'><strong>Pulpety w sosie chrzanowo-koperkowym.</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 kg mięsa mielonego (najlepiej wieprzowe)</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 jajka</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 szklanka śmietany</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 łyżki tartego chrzanu</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 szklanki rosołu (może być z kostki <!--emoid:?--><!--endemo--> )</span></p><p><span style="font-size: 26px">przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, papryka słodka</span></p><p><span style="font-size: 26px">mąka </span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 szklanki oleju do smażenia</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 łyżki drobno posiekanego koperku lub natki pietruszki</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Mięso wyrabiamy z jajkami i przyprawiamy do smaku. </span></p><p><span style="font-size: 26px">Formujemy małe pulpety - obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na rumiany kolor.</span></p><p><span style="font-size: 26px">W rondelku szykujemy sos: do gorącego rosołu dodajemy chrzan. </span></p><p><span style="font-size: 26px">Do śmietany dodajemy 2 łyżki mąki - dokładnie mieszamy tak by nie było grudek i wlewamy do gotującego się rosołu. </span></p><p><span style="font-size: 26px">Dosmakowujemy ów sos. I przekładamy do niego podsmażone już pulpety <strong>wraz z oliwą na której je smażyliśmy.</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px">Delikatnie mieszamy i gotujemy na wolniuteńkim ogniu 5 minut. </span></p><p><span style="font-size: 26px">Na koniec wrzucamy koperek. </span></p><p><span style="font-size: 26px">Podajemy na gorąco do ziemniaczków, kasz lub ryżu i różnych surówek.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Źródło: mua</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 138219, member: 298"] [size=18]<span style='color:green'>[B]Pulpety w sosie chrzanowo-koperkowym.[/B]</span> 1/2 kg mięsa mielonego (najlepiej wieprzowe) 2 jajka 1 szklanka śmietany 3 łyżki tartego chrzanu 2 szklanki rosołu (może być z kostki <!--emoid:?--><!--endemo--> ) przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, papryka słodka mąka 1/2 szklanki oleju do smażenia 4 łyżki drobno posiekanego koperku lub natki pietruszki Mięso wyrabiamy z jajkami i przyprawiamy do smaku. Formujemy małe pulpety - obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na rumiany kolor. W rondelku szykujemy sos: do gorącego rosołu dodajemy chrzan. Do śmietany dodajemy 2 łyżki mąki - dokładnie mieszamy tak by nie było grudek i wlewamy do gotującego się rosołu. Dosmakowujemy ów sos. I przekładamy do niego podsmażone już pulpety [B]wraz z oliwą na której je smażyliśmy.[/B] Delikatnie mieszamy i gotujemy na wolniuteńkim ogniu 5 minut. Na koniec wrzucamy koperek. Podajemy na gorąco do ziemniaczków, kasz lub ryżu i różnych surówek. Źródło: mua[/size] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pulpety w sosie chrzanowo-koperkowym*
Top
Bottom