Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pulpety z sosem koperkowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 540630" data-attributes="member: 592"><p><strong>Pulpety z sosem koperkowym</strong></p><p></p><p>1 kostka tofu(ok 300g) moje było domowe</p><p>3/4 szklanki bułki tartej</p><p>1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich(u mnie pestki dyni mielone)</p><p>1 średnia posiekana cebulka</p><p>1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku(nie dałam)</p><p>1 łyżeczka suszonej szałwii</p><p>1 łyzeczka soli</p><p>Tofu rozgnieść widelcem,wymieszać wszystkie składniki,ew. dodać trochę wody jeśli masa za sucha.Uformować pulpety ,położyć do formy polanej olejem i pie w 200stopniach ok 20-30 minut ,przewrócić na druga stronę i piec jeszcze 15 minut.Wyjąć polać sosem i podawać po 10 minutach</p><p><strong>sos koperkowy</strong></p><p>2 szklanki wody</p><p>1/2 szklanki orzechów nerkowca</p><p>3 łyżki maki pszennej</p><p>1 łyżka przyprawy warzywnej w proszku</p><p>2 łyżeczki sproszkowanej cebuli(nie dałam bo nie mam)</p><p> posiekany koperek-1 łyżeczka-u mnie o wiele więcej-dałam na końcu już jak zmiksowałam</p><p>sól do smaku</p><p>Wszystkie składniki zmiksować i zagotować 1-2 minuty aż zgęstnieje</p><p>po upieczeniu</p><p>[ATTACH=full]14367[/ATTACH]</p><p>a tu już polane sosem</p><p>[ATTACH=full]14369[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 540630, member: 592"] [B]Pulpety z sosem koperkowym[/B] 1 kostka tofu(ok 300g) moje było domowe 3/4 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich(u mnie pestki dyni mielone) 1 średnia posiekana cebulka 1/4 łyżeczki sproszkowanego czosnku(nie dałam) 1 łyżeczka suszonej szałwii 1 łyzeczka soli Tofu rozgnieść widelcem,wymieszać wszystkie składniki,ew. dodać trochę wody jeśli masa za sucha.Uformować pulpety ,położyć do formy polanej olejem i pie w 200stopniach ok 20-30 minut ,przewrócić na druga stronę i piec jeszcze 15 minut.Wyjąć polać sosem i podawać po 10 minutach [B]sos koperkowy[/B] 2 szklanki wody 1/2 szklanki orzechów nerkowca 3 łyżki maki pszennej 1 łyżka przyprawy warzywnej w proszku 2 łyżeczki sproszkowanej cebuli(nie dałam bo nie mam) posiekany koperek-1 łyżeczka-u mnie o wiele więcej-dałam na końcu już jak zmiksowałam sól do smaku Wszystkie składniki zmiksować i zagotować 1-2 minuty aż zgęstnieje po upieczeniu [ATTACH=full]14367[/ATTACH] a tu już polane sosem [ATTACH=full]14369[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pulpety z sosem koperkowym
Bottom