- Maj 17, 2008
- 908
- 0
- 0
Przepis pochodzi z "Kuchni" - wyszperałam go kiedyś tam, na ugotuj.to, wczoraj zrobiłam. Bomba kaloryczna straszna, ale dobry
* Pumpernikiel (pisało 200g, ja dałam paczkę 250)
* 300g gorzkiej czekolady
* łyżeczka przyprawy piernikowej
* 1/2-2/3 szklanki piwa
Pumpernikiel pokruszyć, czekoladę roztopić, następnie dodać do niej piwo i przyprawę, pokruszony pumpernikiel i wymieszać. Wylać do formy (np na dno tortownicy) i schłodzić przez parę godzin. Ja wylałam 2 warstwy, które następnie przełożyłam korzennym agrestem, który okazał się idealnym dodatkiem
Na zdjęciu nie wygląda rewelacyjnie, ale polecam
Jest o tyle fajny, że plastyczny - można z tym sie pobawić w jakieś rolady itd, ale na ponowne robienie sienie piszę (podobnie jak z sernikobrownies - iloczyn smak*kalorie jest za wysoki
)

* Pumpernikiel (pisało 200g, ja dałam paczkę 250)
* 300g gorzkiej czekolady
* łyżeczka przyprawy piernikowej
* 1/2-2/3 szklanki piwa
Pumpernikiel pokruszyć, czekoladę roztopić, następnie dodać do niej piwo i przyprawę, pokruszony pumpernikiel i wymieszać. Wylać do formy (np na dno tortownicy) i schłodzić przez parę godzin. Ja wylałam 2 warstwy, które następnie przełożyłam korzennym agrestem, który okazał się idealnym dodatkiem


Jest o tyle fajny, że plastyczny - można z tym sie pobawić w jakieś rolady itd, ale na ponowne robienie sienie piszę (podobnie jak z sernikobrownies - iloczyn smak*kalorie jest za wysoki
