- Sty 6, 2007
- 4,044
- 0
- 0
Skladniki
- 2,5 kg de mlodego bobu
- 1 galazka swiezej kolendry (jesli ktos lubi to smialo dac wiecej)
- 4 zabki czosnku
- oliwa z oliwek
- sol i pieprz
Obrac bob, ugotowac w osolonej wodzie lub na parze.
Posiekac drobno kolendre i czosnek.
Odcedzic bob, dodac czosnek, kolendre i zmiksowac.
Doprawic sola i pieprzem, na koncu dodac stopniowo oliwe, caly czas mieszajac az do uzyskania gladkiej i kremowej konsystencji.
Podawac na cieplo jako dodatek do mies z grila lub na zimno jako przystawke (np. na grzankach).
Przepis zaczerpniety z blogu :tutaj
- 2,5 kg de mlodego bobu
- 1 galazka swiezej kolendry (jesli ktos lubi to smialo dac wiecej)
- 4 zabki czosnku
- oliwa z oliwek
- sol i pieprz
Obrac bob, ugotowac w osolonej wodzie lub na parze.
Posiekac drobno kolendre i czosnek.
Odcedzic bob, dodac czosnek, kolendre i zmiksowac.
Doprawic sola i pieprzem, na koncu dodac stopniowo oliwe, caly czas mieszajac az do uzyskania gladkiej i kremowej konsystencji.
Podawac na cieplo jako dodatek do mies z grila lub na zimno jako przystawke (np. na grzankach).
Przepis zaczerpniety z blogu :tutaj
Ostatnią edycję dokonał moderator: