Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Purée z ziemniaków z pietruszką i pieczonymi jabłkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Izolda" data-source="post: 756593" data-attributes="member: 1443"><p>Szukałam czegoś ciekawego do schabu z powidłami śliwkowymi i okazało się strzałem w dziesiątkę, przepis stąd:</p><p><a href="http://www.pinezka.pl/content/view/2261/300/" target="_blank">http://www.pinezka.pl/content/view/2261/300/</a></p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>0,5 kg pietruszki pokrojonej w kostkę</p><p>0,5 kg ziemniaków pokrojonych w kostkę</p><p>jabłka (należy wyciąć środek, a owoce natrzeć masłem smakowym)</p><p>masło smakowe - masło utarte z siekaną szałwią, zielem angielskim, gałką muszkatołową, solą i pieprzem</p><p></p><p><strong>Sposób wykonania</strong>:</p><p>Obrane warzywa gotuję przez 15 minut. Jabłka piekę przez 40 minut w dużym naczyniu. Ugotowane warzywa dodaję do brytfanki z jabłkami i nacieram masłem smakowym. Piekę, aż wszystko stanie się miękkie. Po upieczeniu miksuję z odrobiną kremówki do smaku.</p><p><strong></strong></p><p><strong>Moje uwagi:</strong></p><p>Nas tylko dwoje, więc robiłam z połowy porcji, a i tak zostało jeszcze na jutro, nie było podane ile jabłek, wzięłam jedną sporą szarą renetę i było akurat, masła dałam ze dwie łyżki, ziół nie podam, bo sypałam na oko, nie chciało mi się miksować, więc rozdrobniłam tłuczkiem do ziemniaków. Śmietanę sobie darowałam. Bardzo mi smakowało, polecam, fajnie pasuje do buraczków, dzięki temu jabłku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Izolda, post: 756593, member: 1443"] Szukałam czegoś ciekawego do schabu z powidłami śliwkowymi i okazało się strzałem w dziesiątkę, przepis stąd: [URL="http://www.pinezka.pl/content/view/2261/300/"]http://www.pinezka.pl/content/view/2261/300/[/URL] [B]Składniki:[/B] 0,5 kg pietruszki pokrojonej w kostkę 0,5 kg ziemniaków pokrojonych w kostkę jabłka (należy wyciąć środek, a owoce natrzeć masłem smakowym) masło smakowe - masło utarte z siekaną szałwią, zielem angielskim, gałką muszkatołową, solą i pieprzem [B]Sposób wykonania[/B]: Obrane warzywa gotuję przez 15 minut. Jabłka piekę przez 40 minut w dużym naczyniu. Ugotowane warzywa dodaję do brytfanki z jabłkami i nacieram masłem smakowym. Piekę, aż wszystko stanie się miękkie. Po upieczeniu miksuję z odrobiną kremówki do smaku. [B] Moje uwagi:[/B] Nas tylko dwoje, więc robiłam z połowy porcji, a i tak zostało jeszcze na jutro, nie było podane ile jabłek, wzięłam jedną sporą szarą renetę i było akurat, masła dałam ze dwie łyżki, ziół nie podam, bo sypałam na oko, nie chciało mi się miksować, więc rozdrobniłam tłuczkiem do ziemniaków. Śmietanę sobie darowałam. Bardzo mi smakowało, polecam, fajnie pasuje do buraczków, dzięki temu jabłku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Purée z ziemniaków z pietruszką i pieczonymi jabłkami
Top
Bottom