Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Puree ziemniaczane po włosku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1369116" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Puree ziemniaczane po włosku</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]78552[/ATTACH]</p><p></p><p>800 g sypkich ziemniaków</p><p>spora garść posiekanej pietruszki i szałwii</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>50 g suszonych pomidorów z oliwce</p><p>10 ml oliwy z oliwek</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1. Ziemniaki obieramy w osolonej wodzie, gotujemy ,odcedzamy i przeciskamy przez praskę.</p><p>2. Pomidory siekamy w drobne paseczki. Tak samo postępujemy z szałwią. Czosnek drobno siekamy.</p><p>3. Dodajemy oliwę (10 ml) i dodatkowo oliwę z pomidorów. Wszystko mieszamy. Dodajemy zioła solimy i pieprzymy do smaku i jeszcze raz mieszamy.</p><p>4. Podajemy do wszelkiego rodzaju mięs.</p><p></p><p>Ps Przepis zaczerpnięty z &quot;KOCHEN Annemarie Wideisen's&quot; w oryginale - Italienisches Kartoffelpüree</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1369116, member: 140"] [SIZE=14][B]Puree ziemniaczane po włosku[/B][/SIZE] [ATTACH=full]78552[/ATTACH] 800 g sypkich ziemniaków spora garść posiekanej pietruszki i szałwii 2 ząbki czosnku 50 g suszonych pomidorów z oliwce 10 ml oliwy z oliwek sól i pieprz 1. Ziemniaki obieramy w osolonej wodzie, gotujemy ,odcedzamy i przeciskamy przez praskę. 2. Pomidory siekamy w drobne paseczki. Tak samo postępujemy z szałwią. Czosnek drobno siekamy. 3. Dodajemy oliwę (10 ml) i dodatkowo oliwę z pomidorów. Wszystko mieszamy. Dodajemy zioła solimy i pieprzymy do smaku i jeszcze raz mieszamy. 4. Podajemy do wszelkiego rodzaju mięs. Ps Przepis zaczerpnięty z "KOCHEN Annemarie Wideisen's" w oryginale - Italienisches Kartoffelpüree [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Puree ziemniaczane po włosku*
Top
Bottom