Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Puszyste drożdżowe na krupczatce
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 858403" data-attributes="member: 5092"><p>Właśnie upiekłam ale nie z owocami tylko z rodzynkami i wyrobiła za mnie maszyna do chleba, drożdże suche Oetkera 1,5 torebeczki. Ciasto-cudo, puszyste i miękkie, pięknie pachnie, a współpraca z maszyną powoduje, że prawie samo się zrobiło. A, i wsadziłam do piekarnika dosłownie chwilę po włączeniu go, czyli jeszcze rosło kiedy piekarnik sie nagrzewał. Po 20 minutach było gotowe. Ostatnio tak postępuję z plackami drożdżowymi i bardzo mi się ten sposób podoba. Gdybym poczekała z pokrojeniem ciasta , byłoby widać jaką ma fajną strukturę, ale nie poczekałam bo lubię takie jeszcze bardzo ciepłe ciasto. </p><p>Blacha 24,5 x 40 cm, dość wysoka.</p><p>[ATTACH=full]41921[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]41922[/ATTACH]</p><p>A tutaj spód ciasta, idealnie upieczony po 20 minutach.</p><p>[ATTACH=full]41923[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 858403, member: 5092"] Właśnie upiekłam ale nie z owocami tylko z rodzynkami i wyrobiła za mnie maszyna do chleba, drożdże suche Oetkera 1,5 torebeczki. Ciasto-cudo, puszyste i miękkie, pięknie pachnie, a współpraca z maszyną powoduje, że prawie samo się zrobiło. A, i wsadziłam do piekarnika dosłownie chwilę po włączeniu go, czyli jeszcze rosło kiedy piekarnik sie nagrzewał. Po 20 minutach było gotowe. Ostatnio tak postępuję z plackami drożdżowymi i bardzo mi się ten sposób podoba. Gdybym poczekała z pokrojeniem ciasta , byłoby widać jaką ma fajną strukturę, ale nie poczekałam bo lubię takie jeszcze bardzo ciepłe ciasto. Blacha 24,5 x 40 cm, dość wysoka. [ATTACH=full]41921[/ATTACH] [ATTACH=full]41922[/ATTACH] A tutaj spód ciasta, idealnie upieczony po 20 minutach. [ATTACH=full]41923[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Puszyste drożdżowe na krupczatce
Top
Bottom