- Kwi 1, 2009
- 648
- 0
- 0
Ciasto:
25 dag masła utrzeć z 25 dag cukru i cukrem waniliowym, dodawać kolejno 5 żółtek.
Do gładkiej masy dodać 40 dag mąki i łyżkę mączki ziemniaczanej oraz proszek do pieczenia. Upiec w 2 foremkach.
Masa budyniowa:
20 dag cukru, 3 łyżki mąki i 5 żółtek wymieszać razem z 2 szklankami mleka i ubijać na parze.
Ostudzony budyń połączyć z kostką masła i alkoholem - do smaku
Ciasta nasączyć i przekładać masą, na wierzch posypać uprażone na patelni wiórki kokosowe z odrobiną cukru i masła.
25 dag masła utrzeć z 25 dag cukru i cukrem waniliowym, dodawać kolejno 5 żółtek.
Do gładkiej masy dodać 40 dag mąki i łyżkę mączki ziemniaczanej oraz proszek do pieczenia. Upiec w 2 foremkach.
Masa budyniowa:
20 dag cukru, 3 łyżki mąki i 5 żółtek wymieszać razem z 2 szklankami mleka i ubijać na parze.
Ostudzony budyń połączyć z kostką masła i alkoholem - do smaku
Ciasta nasączyć i przekładać masą, na wierzch posypać uprażone na patelni wiórki kokosowe z odrobiną cukru i masła.