Pychotek

sapphire

Member
Kwi 1, 2009
648
0
0
Ciasto:

25 dag masła utrzeć z 25 dag cukru i cukrem waniliowym, dodawać kolejno 5 żółtek.

Do gładkiej masy dodać 40 dag mąki i łyżkę mączki ziemniaczanej oraz proszek do pieczenia. Upiec w 2 foremkach.


Masa budyniowa:

20 dag cukru, 3 łyżki mąki i 5 żółtek wymieszać razem z 2 szklankami mleka i ubijać na parze.
Ostudzony budyń połączyć z kostką masła i alkoholem - do smaku

Ciasta nasączyć i przekładać masą, na wierzch posypać uprażone na patelni wiórki kokosowe z odrobiną cukru i masła.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy