Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Pyszna marynata do bakłażanów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 381593" data-attributes="member: 231"><p>kochane moje, Agusiu w szczególności! Nie wiem, czy znacie super trick z bakłażanami, chyba o nim wspominałam, ale warto go tu powtórzyc. Otóż u pauli Wolfert wyczytałam, że w maroku bakłażanów się nie nasala, tylko zanurza na jakiś czas (ze 20 minut) w solance. Proporcja mniej wiecej litr wody na 1,5 łyżki soli (ale to zalezy od soli i IMHO nie ma wielkiego znaczenia). Dzięki temu zabiegowi baklażany nie ciągną tak oliwy (bo sa nasączone - ale z kolei woda w czasie smazenia wyparowuje) - nie sa gumiaste i gorzkie. Polecam. </p><p></p><p>no i oczywiscie bakłażany sie osusza po wyjeciu z tej wody recznikiem, a potem tą moją marynatką pędzluje</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 381593, member: 231"] kochane moje, Agusiu w szczególności! Nie wiem, czy znacie super trick z bakłażanami, chyba o nim wspominałam, ale warto go tu powtórzyc. Otóż u pauli Wolfert wyczytałam, że w maroku bakłażanów się nie nasala, tylko zanurza na jakiś czas (ze 20 minut) w solance. Proporcja mniej wiecej litr wody na 1,5 łyżki soli (ale to zalezy od soli i IMHO nie ma wielkiego znaczenia). Dzięki temu zabiegowi baklażany nie ciągną tak oliwy (bo sa nasączone - ale z kolei woda w czasie smazenia wyparowuje) - nie sa gumiaste i gorzkie. Polecam. no i oczywiscie bakłażany sie osusza po wyjeciu z tej wody recznikiem, a potem tą moją marynatką pędzluje [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Pyszna marynata do bakłażanów
Top
Bottom