Lis @ 10 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=464832Przepis bardzo podobny do warkocza z serem Bajaderki (tutaj jest mniej drożdży i więcej mleka, bo dzięki lodówce jest zwięźlejsze i ma dużo czasu na rośnięcie).
Własnie piekę z tamtego ciasta (nie chciało mi się czekać przez noc), zwinięte jak plecionka z reszta marmolady truskawkowej, która została z pączków.Ten przepis jest podobny do setek innych przepisów na ciasto drożdżowe, czemu się zresztą trudno dziwić, bo wszystkie zawierają kombinację tych samych prostych składników. Dziękuję jednak za zwrócenie mojej uwagi na przepis Bajaderki. Z zainteresowaniem się z nim zapoznałam. Na pewno go kiedyś wypróbuję.![]()
Margot @ 10 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=464898z pól porcji z makiem na ciepło na śniadanie to trochę mało.....
Taka wersja jest pyszna i mi się zapomiało ,ze to kupna masa była...Margot, rannym ptaszkiem jesteś.Rodzinę pewnie obudził zapach piekących się drożdżówek.....![]()
Co tam rodzinę - wszystkich sąsiadów....![]()
Przed chwilą poszłam do Empiku obejrzeć polską Nigellę i spotkałam sąsiada ,a on się pyta ,,Co to pani znowu piekła ,że tak ładnie pachniało?"
Tak drożdzowe są czesto bardzo podobne ,a tu trochę ziemniaków(super patent ),a tu przez noc rośnie w lodówce(super sprawa ,bo można piec z samego rana),tem ma więcej ten mniej drożdzy itp
Ja generalnie bardzo lubię wszelkie domowe drożdzówki
Margot @ 10 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=464935Przed chwilą poszłam do Empiku obejrzeć polską Nigiellę i spotkałam sąsiada ,a on się pyta ,,Co to pani znowu piekła ,że tak ładnie pachniało?"Wiedziałam!![]()
Margot @ 10 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=464935Tak drożdzowe są czesto bardzo podobne ,a tu trochę ziemniaków(super patent ),a tu przez noc rośnie w lodówce(super sprawa ,bo można piec z samego rana),ten ma więcej ten mniej drożdzy itp
Ja generalnie bardzo lubię wszelkie domowe drożdzówkiMoja babcia piekła drożdżowe na oko i na wyczucie, a i tak było najlepsze na świecie....![]()
Dobrze, że jest dużo przepisów - każdy może sobie wybrać ten, który mu najbardziej odpowiada.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.