- Sty 7, 2011
- 23
- 0
- 0
SKŁADNIKI:
1 kg filetów rybnych (morszczuk, panga)
zalewa:
1,5 szklanki wody
0,5 szklanki octu
3 łyżki cukru
1 łyżka soli
ziele angielskie
liść laurowy
6 dużych cebul
0,5 szklanki oleju
mały słoik przecieru pomidorowego
vegeta
Filety podzielić na porcje, obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej,usmażyć i ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na oleju, ale nie rumienić. Pozostałe składniki zagotować, dodać cebulę z olejem, na którym była smażona. Wystudzić. Rybę i cebulę układać warstwami w naczyniu i zalać zalewą.
Rybę można przygotować kilka dni wcześniej, ponieważ im dłużej stoi, tym jest lepsza. Powinna stać przynajmniej dwa dni w chłodnym miejscu.
	
		
			
		
		
	
			
			1 kg filetów rybnych (morszczuk, panga)
zalewa:
1,5 szklanki wody
0,5 szklanki octu
3 łyżki cukru
1 łyżka soli
ziele angielskie
liść laurowy
6 dużych cebul
0,5 szklanki oleju
mały słoik przecieru pomidorowego
vegeta
Filety podzielić na porcje, obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej,usmażyć i ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na oleju, ale nie rumienić. Pozostałe składniki zagotować, dodać cebulę z olejem, na którym była smażona. Wystudzić. Rybę i cebulę układać warstwami w naczyniu i zalać zalewą.
Rybę można przygotować kilka dni wcześniej, ponieważ im dłużej stoi, tym jest lepsza. Powinna stać przynajmniej dwa dni w chłodnym miejscu.
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
 
		 
	 
			