Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pyszna ryba w zalewie na święta*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gosia5" data-source="post: 1226746" data-attributes="member: 25185"><p><strong>SKŁADNIKI:</strong></p><p></p><p>1 kg filetów rybnych (morszczuk, panga)</p><p></p><p>zalewa:</p><p>1,5 szklanki wody</p><p>0,5 szklanki octu</p><p>3 łyżki cukru</p><p>1 łyżka soli</p><p>ziele angielskie</p><p>liść laurowy</p><p>6 dużych cebul</p><p>0,5 szklanki oleju</p><p>mały słoik przecieru pomidorowego</p><p>vegeta</p><p></p><p></p><p> Filety podzielić na porcje, obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej,usmażyć i ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na oleju, ale nie rumienić. Pozostałe składniki zagotować, dodać cebulę z olejem, na którym była smażona. Wystudzić. Rybę i cebulę układać warstwami w naczyniu i zalać zalewą. </p><p></p><p> Rybę można przygotować kilka dni wcześniej, ponieważ im dłużej stoi, tym jest lepsza. Powinna stać przynajmniej dwa dni w chłodnym miejscu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gosia5, post: 1226746, member: 25185"] [B]SKŁADNIKI:[/B] 1 kg filetów rybnych (morszczuk, panga) zalewa: 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki octu 3 łyżki cukru 1 łyżka soli ziele angielskie liść laurowy 6 dużych cebul 0,5 szklanki oleju mały słoik przecieru pomidorowego vegeta Filety podzielić na porcje, obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej,usmażyć i ostudzić. Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na oleju, ale nie rumienić. Pozostałe składniki zagotować, dodać cebulę z olejem, na którym była smażona. Wystudzić. Rybę i cebulę układać warstwami w naczyniu i zalać zalewą. Rybę można przygotować kilka dni wcześniej, ponieważ im dłużej stoi, tym jest lepsza. Powinna stać przynajmniej dwa dni w chłodnym miejscu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Pyszna ryba w zalewie na święta*
Top
Bottom