- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Muszę koniecznie napisać o tej sałatce! Pyszna jest i niesamowita
Przepis pochodzi z książki "Bukiet z warzyw" Henryka Dębskiego, z której testuję kolejne pyszności.
Tym razem sałatka z fasoli - ja ugotowałam fasolę drobną czerwoną.
Składniki:
200g fasoli
150g czosnku - nie ważyłam, dałam 3 posiekane ząbki
2 łyżki masła
2 łyżki ketchupu
sól i pieprz
Fasolę opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić pod przykryciem na 2h. Następnie zagotować w tej samej wodzie, odcedzić i wystudzić. U mnie rano zagotowałam i po pracy wieczorem ponownie. Nie odlewałam, bo nie było co
Czosnek posiekać dodać do fasoli, dodać masło, ketchup, posolić i popieprzyć.
Moja jeszcze nie wystygła, na ciepło jest doskonała!

Przepis pochodzi z książki "Bukiet z warzyw" Henryka Dębskiego, z której testuję kolejne pyszności.
Tym razem sałatka z fasoli - ja ugotowałam fasolę drobną czerwoną.
Składniki:
200g fasoli
150g czosnku - nie ważyłam, dałam 3 posiekane ząbki
2 łyżki masła
2 łyżki ketchupu
sól i pieprz
Fasolę opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić pod przykryciem na 2h. Następnie zagotować w tej samej wodzie, odcedzić i wystudzić. U mnie rano zagotowałam i po pracy wieczorem ponownie. Nie odlewałam, bo nie było co

Czosnek posiekać dodać do fasoli, dodać masło, ketchup, posolić i popieprzyć.
Moja jeszcze nie wystygła, na ciepło jest doskonała!