Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Pyszna surówka z kapusty pekińskiej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="zyglis" data-source="post: 78145"><p>Znalazłem i przekazuję przepis na naprawdę pyszną sałatkę.</p><p></p><p>Składniki: raczej mała główka kapusty pekińskiej, 1 zielony ogórek nieduży, 1/2 sredniej cebuli, 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego, +- pół szklanki gęstej śmietany, 2 łyżki majonezu, 1 średnia marchew, sok z 1 cytryny, cukier i sól do smaku.</p><p>Wykonanie: kapustę poszatkować, ogórek obrać, przekroić wzdłuż i łyzeczką usunąć nasiona, tak przygotowanego ogórka pokroić na cienkie półplasterki, cebułę pokroic w cienkie piórka, marchew obrać i zetrzeć na nitki.</p><p>Poszatkowaną kapustę posypać solą, wymieszać i odstawić na 20 minut, poczym lekko odcisnąć powstały sok. Teraz dodać ogórka, cebulę czosnek, marchew, całość wymieszać, skropić sokiem z cytryny, dodać do smaku cukier aby uzyskać lekko kwaskowy smak. Śmietanę wymieszać z majonezem i zalać surówkę. Po wymieszaniu, odstawić do lodówki na okolo godzinę</p><p></p><p>Surówka ta nadaje się świetnie do dań zarówno mięsnych, jak i rybnych.</p><p></p><p>Przepis ten znalazłem na stronie Czarna Oliwka Serwis kulinarny2.pl. Autor: ozzy</p><p>Dokonałem lekkiej modernizacji, przez dodanie marchwi. Jeśli idzie o majonez to kwestia smaku. Ja daję 3 łyżki gęstej śmietamy i 1 łyżkę majonezu.</p><p>Bardzo jestem ciekaw komentarzy, a wszystkim zainteresowanym, przesyłam Pozdrowienia</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zyglis, post: 78145"] Znalazłem i przekazuję przepis na naprawdę pyszną sałatkę. Składniki: raczej mała główka kapusty pekińskiej, 1 zielony ogórek nieduży, 1/2 sredniej cebuli, 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego, +- pół szklanki gęstej śmietany, 2 łyżki majonezu, 1 średnia marchew, sok z 1 cytryny, cukier i sól do smaku. Wykonanie: kapustę poszatkować, ogórek obrać, przekroić wzdłuż i łyzeczką usunąć nasiona, tak przygotowanego ogórka pokroić na cienkie półplasterki, cebułę pokroic w cienkie piórka, marchew obrać i zetrzeć na nitki. Poszatkowaną kapustę posypać solą, wymieszać i odstawić na 20 minut, poczym lekko odcisnąć powstały sok. Teraz dodać ogórka, cebulę czosnek, marchew, całość wymieszać, skropić sokiem z cytryny, dodać do smaku cukier aby uzyskać lekko kwaskowy smak. Śmietanę wymieszać z majonezem i zalać surówkę. Po wymieszaniu, odstawić do lodówki na okolo godzinę Surówka ta nadaje się świetnie do dań zarówno mięsnych, jak i rybnych. Przepis ten znalazłem na stronie Czarna Oliwka Serwis kulinarny2.pl. Autor: ozzy Dokonałem lekkiej modernizacji, przez dodanie marchwi. Jeśli idzie o majonez to kwestia smaku. Ja daję 3 łyżki gęstej śmietamy i 1 łyżkę majonezu. Bardzo jestem ciekaw komentarzy, a wszystkim zainteresowanym, przesyłam Pozdrowienia [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Pyszna surówka z kapusty pekińskiej
Bottom