Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pyszna szarlotka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gagunia" data-source="post: 784157" data-attributes="member: 4591"><p><span style="font-size: 26px">Ciasto kruche:</span></p><p><span style="font-size: 26px">5 żółtek</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 szklanki mąki</span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 szklanki cukru</span></p><p><span style="font-size: 26px">kostka margaryny</span></p><p><span style="font-size: 26px">1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Dodatkowo 1 szklanka cukru (w tym duży cukier waniliowy), 2 łyżki mżki ziemniaczanej do piany.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Jabłka (Ja daję wcześniej ugotowane i przechowywane w słoikach nawet całą zimę jabłka specjalnie do szarlotki), duuuuużo cynamonu jeżeli ktoś lubi.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na 2 nierówne części. Mniejszą włożyć do zamrażalnika a większą wyłożyć na prostokątną blachę. Ubić pianę z 5 białek , dodać cukier i dalej ubijać aż piana będzie sztywna.Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną.Na surowe ciasto wyłożyć jabłka, na to położyć pianę i wyrównać powierzchnię.Na wierzch potarkować na tarce jarzynowej pozostałą część ciasta</span>.Piec ok 50 min. w temp 180-190 C.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gagunia, post: 784157, member: 4591"] [SIZE=10]Ciasto kruche: 5 żółtek 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru kostka margaryny 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo 1 szklanka cukru (w tym duży cukier waniliowy), 2 łyżki mżki ziemniaczanej do piany. Jabłka (Ja daję wcześniej ugotowane i przechowywane w słoikach nawet całą zimę jabłka specjalnie do szarlotki), duuuuużo cynamonu jeżeli ktoś lubi. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na 2 nierówne części. Mniejszą włożyć do zamrażalnika a większą wyłożyć na prostokątną blachę. Ubić pianę z 5 białek , dodać cukier i dalej ubijać aż piana będzie sztywna.Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną.Na surowe ciasto wyłożyć jabłka, na to położyć pianę i wyrównać powierzchnię.Na wierzch potarkować na tarce jarzynowej pozostałą część ciasta[/SIZE].Piec ok 50 min. w temp 180-190 C. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pyszna szarlotka
Top
Bottom